Прочитај ми чланак

Жујовић о политичкој каријери Данице Грујичић: Боље она него Ера Ојданић

0

"Драго ми је што листу СНС предводи Даница Грујичић, а не неки естрадни уметник, рецимо Ера Ојданић или трећеразредни редитељ. Драго ми је и што мастермајнд СНС политике види важност здравства", каже за Нова.рс Дејан Жујовић, коментаришући одлуку врха Српске напредне странке да докторка Даница Грујичић буде прва на парламентарној листи те странке.

Директорка Института за онкологију и радиологију, докторка Даница Грујичић, прва је на листи Српске напредне странке за парламентарне изборе. Само дан пре него што је јавност и званично обавештена да ће она бити прва на листи СНС, докторка Грујичић је изјавила како се у последњих 40 година није толико улагало у здравство.

„За 40 година не памтим период да се више улагало у здравство. Ове године стиже и магнетни нож који још нико у региону нема“, поручила је она.

Жујовић сматра да је управо овом изјавом обезбедила себи место на листи за парламентарне изборе.

„Она је постала експонент СНС политике, пошто постоје људи који годинама тамо остављају кости, сузе и зној, а она је јако брзо напредовала. Само једна реченица и дошла је на прво место листе“, сматра Жујовић.

Бели мантил, истиче он, увек треба да буде на светлој страни, јер лекар не може да буде на страни угњетавача.

„Ако то ниси – бели мантил залажеш за личне интересе. Време ће показати која је била цена 30 година улагања у себе и белог мантила Данице Грујичић“, поручује Жујовић.

На тврдњу директорке Института за онкологију и радиологију да се никада више није улагало у здравство, Жујовић каже – ни близу истине.

„Здравствени систем је толико важна компонента друштва, чува се тако што паметни људи направе анализу где смо најслабији, па радимо на томе. Даници бих пожелео да преспава ноћ у Алексинцу или Шапцу, па да причамо о улагању у здравство“, закључио је он.