Прочитај ми чланак

ЗОРАНА о избацивању Бајатовића:Пуно проблема у Србијагасу,појединци добро зарађују

0

Потпредседница Владе и нова министарка енергетике Зорана Михајловић образлажући јучерашњи сукоб и избацивање са седнице директора Србијагаса Душана Бајатовића, каже да у овом предузећу има много проблема, а да њу занимају само рад и резултати.

Да подсетимо Михајловић се јуче састала са директорима јавних предузећа из њеног ресора, а са састанка је удаљила директора Србијагаса Душана Бајатовића.

Званична верзија догађаја је да га је Михајловић удаљила са састанка “због непоштовања институције Владе Србије”.

“Господине Бајатовићу напустите састанак”, рекла је министарка директору Србијагаса на шта је он одговорио:

“Нећу, нисам ништа лоше урадио”, рекао је Бајатовић, а затим је Михајловић узвратила речима:

“Зовите обезбеђење, избаците човека напоље”.

Објашњавајући овај догађај, Михајловић је на свом званичном Инстаграм налогу написала:

“Као потпредседници Владе и ресорној министарки дужност ми је и патриотска обавеза да радим у интересу своје државе и наших грађана. У том смислу мене занимају само рад и резултати.
Да будем потпуно отворена, пуно је проблема у Србијагасу, посебно ако говоримо о ћеркама фирмама, почев од Транспортгаса, Гастранса, Согаза и сл”, написала је Михајловић и додала:

“Да не буде дилеме, не занима ме ко је директор јавног предузећа, већ да ли се ради одговорно и у интересу земље. А интерес је само један – енергетска стабилност РС. И то важи за свако предузеће – ЕПС, ЕМС, Ресавицу и остале. #Енергетика треба да нам донесе добитке и профит, а не губитке. Ово је сектор са пуно потенцијала, држава треба да зарађује на томе, а самим тим и грађани, а не да појединци зарађују и богате се, а енергетика да сиромаши, јер онда сиромаше и држава и грађани”.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kao potpredsednici Vlade i resornoj ministarki dužnost mi je i patriotska obaveza da radim u interesu svoje države i naših građana. U tom smislu mene zanimaju samo rad i rezultati. Da budem potpuno otvorena, puno je problema u Srbijagasu, posebno ako govorimo o ćerkama firmama, počev od Transportgasa, Gastransa, Sogaza i sl. Da ne bude dileme, ne zanima me ko je direktor javnog preduzeća, već da li se radi odgovorno i u interesu zemlje. A interes je samo jedan – energetska stabilnost 🇷🇸. I to vazi za svako preduzeće – EPS, EMS, Resavicu i ostale. #Energetika treba da nam donese dobitke i profit, a ne gubitke. Ovo je sektor sa puno potencijala, država treba da zarađuje na tome, a samim i tim i građani, a ne da pojedinci zarađuju i bogate se, a energetika da siromaši, jer onda siromaše i država i građani. Znam da će biti raznih napada na mene i pokušaja medijskih manipulacija, na to sam navikla, jer dok se ja protiv toga borim, da li mislite da će taj neko to tek tako da pusti i da ćuti, a ugrožena mu je zarada? Važno je da građani veruju u Vladu Srbije i u mene koja ću nastaviti da se borim za ovaj sektor i da ga učinim vodećim u #Srbija❤️🇷🇸, jer je to u interesu naše zemlje i naših građana. #zoranamihajlovic

Објава коју дели Prof. dr Zorana Mihajlović (@zorana_dpm) дана

Потпредседница Владе рекла је и да је свесна да се овакав њен потез многима неће допасти.

“Знам да ће бити разних напада на мене и покушаја медијских манипулација, на то сам навикла, јер док се ја против тога борим, да ли мислите да ће тај неко то тек тако да пусти и да ћути, а угрожена му је зарада? Важно је да грађани верују у Владу Србије и у мене која ћу наставити да се борим за овај сектор и да га учиним водећим у Србији, јер је то у интересу наше земље и наших грађана”, закључила је Михајловић.