Прочитај ми чланак

ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: Србија се неће враћати у доба Шешеља, простаклука, беде…

0

Потпредседница Владе и министарка грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић поновила је да у СНС није било разговора о председничком кандидату, да њој то нико није понудио, као и да не очекује.

Фото: Марко Тодоровић / Ненад Павловић

Фото: Марко Тодоровић / Ненад Павловић

Сматра да је за председничког кандидата пресудна подршка премијера и председника СНС Aлександра Вучића, а од осталих чланица коалиције очекује да подрже кандидата напредњака.

„Не знам шта више да кажем на то што ме гурају за председничког кандидата“, рекла је Михајловић у интервјуу за „Курир“, додајући да јој то нико није понудио, нити да то очекује.

Она је на коментаре да се није оглашавала око могућности да Саша Јанковић буде кандидат одговорила да је једина у СНС која је до сада јавно рекла да неће гласати за Јанковића ако се кандидује за председника Србије.

„Увек ћу подржати кандидата своје странке. Друге нисам чула на ову тему“, прокоментарисала је она.

На питање да ли Војислав Шешељ има шансе да води државу, Михајловић је одговорила да је Србија данас и Србија из доба Шешеља потпуно другачија, и да је то данас модерна, развијена, поштована и отворена земља.

„Зар стварно мислите да ико у Србији жели да се врати у доба Шешеља, у време неговања простаклука, до затворених граница, беде, санкција, горива у пластичним флашама…“, упитала је Михајловић, а затим констатовала:

„Шешељ нема шансе, зато напада све који га прозову да погледа у календар или огледало“, рекла је Михајловић.

Михајловић је потврдила и да су два тунела на Коридору 11 урађена лоше због, како каже, коришћења старих машина док је извођач нове машине ангажовао у Русији.

„Предузеће ‘Планум’ је лоше урадило два тунела на ауто-путу, а за овај посао ће добити 60 милиона евра. Нису криви радници већ директор Планума који је одлучио да у својој земљи тунеле ради са старим машинама, док му нове раде у Русији. То је недопустиво“, рекла је она.

Министарка је објаснила да „није проблем висина тунела, већ што је Планум, због коришћења старих машина лоше урадио бетонску коловозну подлогу“.

„Зато су натерани да допреме нову машину која то треба да поправи. Буквално ће избрусити бетон, скинуће центиметар, можда и центиметар подлоге и поравнати коловоз. Наравно, о свом трошку“, каже министарка.