Прочитај ми чланак

Зорана Михајловић: Није лако, али биће боље за две године

0

zorana mihajlovic

НОВИ САД – Потпредседница владе Зорана Михајловић изјавила је да је администрација у Војводини незаинтересована за изградњу Жежељевог моста у Новом Саду.

Она је за данашњи „Дневник“ рекла да би градња Жежељевог моста одавно могла бити настављена јер су Влада Србије, Европска комисија и „Железнице Србије“ урадиле све што је било потребно, али да покрајинска влада треба да исплати део новца како би се радови наставили.

„Невероватан је степен незаинтересованости покрајинских органа за пројекат који је од виталног значаја, пре свега за грађане Новог Сада и привреду у Војводини, и због таквог понашања сви трпе“, рекла је Михајловић.

Пред сутрашњу расправу о реконструкцији покрајинске владе у Скупштини Војводине, Михајловић је рекла да је јасно да Демократска странка нема легитимитет у Војводини, а да је све што су претходних недеља радили покушај да пошто-пото остану на власти и задрже своје фотеље.

Михајловић, која је и потпредседница Српске напредне странке, истакла је да је на свим партијама у покрајинском парламенту одговорност да се што пре пронађе излаз из тренутне ситуације и оценила да је СНС у досадашњим техничким преговорима показала највише стрпљења и отворености за разговор.

„Сад је на другима да се одлуче да ли желе да заједно тражимо излаз из кризе или ће дозволити да се агонија настави“, рекла је Михајловић.

Говорећи о реформама, Михајловић је рекла да ниједној реформској влади није лако у првој години, јер се тада доносе озбиљне мере, али је оценила да је много боље да влада трпи критике, а да за две или три године грађани живе боље.

„Неке претходне владе су причале о реформама, а у ствари задржавале статус кво и грађани су то знали да препознају и казне на изборима“, рекла је она.

(Танјуг-Дневник)