Прочитај ми чланак

ЖЕСТОКЕ ПРОЗИВКЕ: Шешељ и Санда заратили због „клечања“

0
ФОТОМОНТАЖА:  ало.рс

ФОТОМОНТАЖА: ало.рс

Иако се могло очекивати да опозиционе Демократска странка Србије и Српска радикална странка, с обзиром на то да су исте, патриотске оријентације, буду наклоњене једна другој, њихови лидери не тако бираним речима изричито тврде да до коалиције између њих не може доћи ни у лудилу!

Тако је на опсервацију председнице Демократске странке Србије Санде Рашковић Ивић, када је одговарала на питање да ли би икада ушла у колицију са радикалима, да јој је чудна политика њиховог лидера, који „стално напада Томислава Николића и опозицију, а Вучића не дира“, Војислав Шешељ поручио да он у коалицију са њом не би ишао ни „све да клекне пред њим“.

– Није ми се досада ни нудила, али све и да ме на коленима моли да уђемо у коалицију, ја је не бих примио. Првенствено зато што је рекла да је „Олуја“ била хуманитарна акција, а Сребреница геноцид! Такође, та њена изјава за Вучића и Николића није тачна, јер ја Вучића нападам више од Николића и нападам га константно. То што су моји напади на Николића личне природе и тичу се његовог приватног живота којим је сам себе искомпромитовао чини да те увреде више долазе до изражаја од критика на Вучићев рачун, кога нападам због унутрашње и спољне политике коју води – рекао је Шешељ за „Aло!“.

Санда Рашковић Ивић му није остала дужна, већ је узвратила да се не нада да ће га она на коленима молити да је прими у коалицију.

– На коленима га никада нећу молити, ни њега нити било кога, а и знамо да он на изборе увек излази сам. Када је реч о мојој наводној изјави за „Олују“, хиљаду пута сам објаснила да то никада нисам изговорила, него ми је та реченица стављена у уста и Шешељ то врло добро зна. Он је за мог оца говорио да је највећи издајник, па ако је он био издајник, онда и ја прихватам све што Шешељ говори за мене – каже председница ДСС-а за „Aло!“. Она додаје и да остаје при свом ставу да Шешељ не напада Вучића.

– Моје мишљење је да он напада опозицију и председника Томислава Николића, а да Вучића не дира и ја остајем при томе што сам рекла. Можда неки не сматрају да је тако, али ја то тако видим – закључује она.

Извор: ало.рс