Прочитај ми чланак

Жељко Сертић: После избора обезбедићемо 10.000 нових радних места у аутоиндустрији

0
Beograd, 17.3.2016. - Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW i Sajam motocikala MOTOPASSION otvoreni su danas na Beogradskom sajmu. (BETAPHOTO/EMIL VAS/DS)

Beograd, 17.3.2016. – Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW i Sajam motocikala MOTOPASSION otvoreni su danas na Beogradskom sajmu. (BETAPHOTO/EMIL VAS/DS)

БЕОГРАД – Министар привреде Жељко Сертић отворио је данас у Београду Сајам аутомобила „DDOR BG Car Show“ и Међународни сајам мотоцикала „Motopassion“, на којима се представља више од 300 излагача из 20 земаља.

Сертић је на Београдском сајму рекао да је на основу потписаних уговору обезбеђено да у наредне две године буде отворено 10.000 нових радних места у аутоиндустрији.

Он је истакао да ће Влада Србије наставити да подржава отварање нових радних места у тој индустрији, јер се ту „срећу нове технологије и све што је продуктивно“.

По његовим речима, прошле године је први пут од 2008. забележен раст продаје нових аутомобила, прецизирајући да је продато више до 20.000 возила, што говори о опоравку тржишта аутоиндустрије у Србији, али и целом свету.

„То показује да реформе које спроводи влада дају резултате, јер се људи одлучују да уђу у нове инвестиције“, рекао је Сертић.

Подсетио је да је Фијат из фабрике у Крагујевцу прошле године извезао аутомобиле у вредности од 1,2 милијарде евра, а да је извоз компаније Тигар тајерс био 300 милиона евра, што говори о потенцијалима аутоиндустрије.

На сајмовима аутомобила и мотоцикала, који трају до 23. марта, дистрибутери представљају 40 нових модела аутомобила и 35 нових модела мотоцикала.

Изложени су нови модели возила „рено меган“, „рено талисман“, „форд мустанг“, „опел астра“, „ауди Q7“ и „А4“, „БМW X1“, „мазда МX-5“, „фијат типо“, „КИА спортиџ“, нова „тојота приус“, „тојота мираи“.

Премијерно је представљен и нови „бентли“.

Посебна атракција сајма је аутомобил „сирма“ (Сyрма) – концепт спортског аутомобила будућности на хибридни погон који је направљеном у Европском институту за дизајн у Торину, и то само у једном примерку.

Сајмови су отворени сваког дана од 10 до 20 часова. Појединачна улазница кошта 300 динара, групна 200, групна за ђаке и студенте 150, а паркинг се плаћа 100 динара по започетом сату.

Сајамски поклон посетиоцима је „Породични дан“ 22. марта, када ће породична посета коштати за целу породицу 500 динара.

Посебан сајамски поклон посетиоцима је „Породични дан“ 22. марта, када ће породична посета коштати за целу породицу – 500 динара.

(Бета)