Прочитај ми чланак

ЗЕЛЕНОВИЋ: Ружић (колекционар Ролекс сатова) се руга нашим захтевима!

0

Градоначелник Шабца Небојша Зеленовић изјавио је данас да су он и председници општина Параћин и Чајетина упутили Министарству државне управе и локалне самоуправе јасне захтеве у којима траже поштене и слободне изборе, какви у Србији не постоје од 2012. године.

Зеленовић је у саопштењу навео да се министар Бранко Ружић тим захтевима „ругао у лице“ током гостовања на телевизији Н1.

Он је казао да су у захтевима навели да траже да се примењује Закон о финансирању локалних самоуправа и Закон о буџетском систему, јер је то питање од важности за све градове и општине у Србији.

Додао је да су поднели заједнички предлог да се формира радна група за изборна правила која би била стручна и изабрана по паритетном систему коју би предводила Весна Ракић Водинелић.

„Министарству смо упутили и захтев да се утврде јасни и објективни критеријуми за број запослених у локалним самоуправама. У маниру свог шефа, Александра Вучића, министар се овим захтевима руга у лице“, навео је Зеленовић.

Он се осврнуо на недавну посету ппредседника Комитета за мониторинг Конгреса локалних и регионалних власти Савета Европе Лин Вербека Беогрду, која је организована након што је Зеленовић у Савету Европе говорио о притисцима на општине и градове у којима на власти није Српска напредна странка.

Зеленовић је казао да је Вербек приликом боравка у Београду казао да ће о стању у Србији бити организован постмониторинг, а да је Министарство државне управе и локалне самоуправе ту информацију демантовало.

„Вербек је јасно рекао да је на састанку са министром Ружићем разговарао о уводјењу постмониторинг мисије у Србију и да је том приликом министар исказао спремност да размотри ову могућност“, рекао је Зеленовић.

Додао је да је демантовање министарства озбиљан дипломатски скандал.

„Питамо се кога обмањује министар Ружић? Да ли покушава да превари Комитет, или свог шефа Александра Вучића, или све градјане Србије?“, навео је Зеленовић.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!