Прочитај ми чланак

Због удобности станара Београда на води, настаће саобраћајни колапс у граду

0

Руглом су стари трамвајски мост до јуче звали само Горан Весић и београдски напредњаци. Од јуче и њихов коалициони партнер Александар Шапић.

Тамо где он види „ругло“, ми видимо мост који представља редак примерак ратног наслеђа из Другог светског рата, али пре свега подсетник на херојско дело учитеља Миладина Зарића, који га је спасио немачког минирања.

Foto: Printscreen

За разлику од Шапића и Весића, ми сматрамо да Београд нема вишак већ мањак мостова. Преко овог моста дневно пређе 30.000 возила. Његово рушење, осим што би бацило неизбрисиву љагу на наш град, изложило би тортури и ненормалним гужвама све Београђане у периоду од три до четири године колико би се градио нови.

У анкети коју смо спровели пре мање од годину дана учествовало је 140 хиљада Београђана. 131.000 је гласала да се мост не дира.

Јер, мостови се руше само у ратовима. У миру никада. Овај мост Шапић и Весић хоце да сруше, јер бука трамваја смета становницима Београда на води! Зато ово није одлука која има везе са саобраћајем. Ово је питање кога бирамо између учитеља Миладина Зарића с једне и њихових шеика, бизнисмена и подржавалаца који су купили стан у Београду на води, са друге стране. Ово је питање на којима вредностима желимо да нам деца одрастају. На слободи, храбрости, љубави према отаџбини и граду, или на томе да ако имаш новац све можеш.

Странка слободе и правде, Београд