Прочитај ми чланак

Због чега Крстимир Пантић доводи у заблуду Србе на Космету?

0

Први човек Косовске Митровице и члан СНС Крстимир Пантић недавно је изазвао много буре када је после напада бомбом на двоје српских малишана у том граду, најавио мобилизацију цивилне заштите, позвао људе да јој се прикључ и поручуио да ће забранити Еулексу и шиптарској полицији да се крећу Косметом.

Када су сутрадан многобројни Срби заиста и дошли да се пријаве за цивилну заштиту, схватили су да да од ове идеје нема ништа. Поставља се питање због чега је Пантић дао тако запаљиву изјаву?

Према појединим изворима на Космету, Пантић је оваквом изјавом заправо само дао алиби шиптарској полицији и ЕУЛЕКС-у да српску цивилну заштиту представе као паравојну формацију и добију легитимитет да раде шта желе, да претресају српске куће и чак ухапсе Србина као осумњиченог за напад на српску децу. Узалуд и што су родитељи повређених малишана негирали да би њихов комшија српске националности могао да стоји иза напада.

Наши извори на Космету подсећају да је Пантић пре проглашења незвисности Косова једно време радио у привременим органима и био чак и стипендиста окупаторске владе Хашима Тачија. Такође, на митингу у Косовској Митровици, на тргу Шумадија, Пантић је говорио против бриселских преговора, иако је и сам у њима учествовао као део српске делегације.

Поставља се питање да ли ће први човек Косовске Митровице заиста постати истински лидер тамошњих Срба у њиховој борби за опстанак или ће контрадикторним изјавама и даље да наноси више штете него користи?

(Србин.инфо)