Прочитај ми чланак

ЗАВЕТНИЦИ: Забранити терористичку организацију “Канвас”!

0

srdja

Српски сабор Заветници захтева од надлежних државних органа да хитно покрену истрагу о деловању организације “Канвас” чије се седиште налази у Београду и да у што краћем року процесуирају њене руководиоце због учествовања у терористичким активностима и организовању револуција у Европи и свету, као и да испитају порекло њихове имовине.

Подсећамо да иза “Канваса” стоје оснивачи организације “Отпор”, која је уз помоћ својих ментора и финансијера са Запада 5.октобра 2000. године учестовавала у спровеђењу насилне револуције у Србији. “Канвас” је од 2004. учестовавао у припремању и спровођењу више државних удара, приликом којих је више хиљада људи изгубило живот. На челу ове организације налази се Срђа Поповић, бивши отпораш и сарадник приватне америчке обавештајне фирме “Стратфор” коју називају и “ЦИА у сенци”.

Уједињени Арапски Емирати, које актуелно државно руководство истиче као изразито пријатељску државу која ће инвестирати у Србију, прошлог месеца ставили су “Канвас” на листу терористичких организација.

Српски сабор Заветници сматра да је деловање невладиних организација попут “Канваса” које су директно потпомогнуте од стране агенција и фондација којима управља ЦИА, антидржавно и антиуставно , као и да угрожава међународни углед Србије.

(zavetnici.rs)