Прочитај ми чланак

ЗАСТРАШИВАЊЕ Бастаћу после јучерашње изјаве стигао позив у полицију

0

Само неколико сати након одржане конференције за штампу на којој је оснивач Канцеларије за локалне и иновативне политике позвао градске фукционере да поднесу оставке и распишу ванредне градске изборе, стигао је одговор, али не од градских функционера, него од правосудних органа.

“Као и сваки претходни пут када сам јавно говорио о нестручности и бахатости градских челника, уследило је застрашивање, притисци и монтирање процеса против мене од стране слуга напредног режима – таблоида и органа правосуђа. У истом дану када сам заменика градоначелника назвао ‘Вучићев Весић’ откуцан је и уручен ми је позив да се првог наредног радног дана јавим у полицијску станицу”, каже Бастаћ и додаје да му је добро познат манир властодржаца да сваки пут када неко гласније упути критику на рачун њиховог рада, потежу сва средства како би уплашили и дискредитовали противника.

“Не плашим се притисака, судских позива, лажних сведока и измишљених прича и наставићу да инсистирам на томе да се избори у Београду одрже већ у првој половини 2021. године и наставићу да позивам опозицију на сарадњу у циљу спашавања Београда”, поручује Бастаћ истичући да оваква реакција напредњака показује колико заправо страхују од удруживања опозиције у Београду.

Бастаћ је и запитао хоће ли напредна машинерија сада организовати и линч уметника Пијанисте који им је на маестралан, себи својствен начин показао шта Београђани мисле о њима, њиховим украсима и њиховом начину вођења града.

Подсећамо, јуче је уочи седнице Скупштине града Београда Бастаћ критиковао предлог буџета за наредну годину, као и рад градоначелника и заменика градоначелника.