Прочитај ми чланак

БАСТАЋ: Отворена иницијатива за постављање споменика Горану Весићу

0

У својству грађанина, јавно подносим иницијативу Комисији за споменике, називе тргова и улица Скупштине града Београда да се испред здања Старог двора подигне споменик Горану Весићу, заменику градоначелника у периоду од 2014. до 2020. године. Образлажем такав захтев чињеницом да је Горан Весић шестогодишњим радом и посвећеношћу успео да Београд доведе на ивицу препознатљивости и скоро у потпуности одузме дух главног града.

Захваљујући највећем рушитељу Београда, симболи престонице попут Трга републике, аутобуске и железничке станице, Савског трга, Славије, Београђанке, више нису оно што Београђани сматрају својим и себи блиским. Желећи да остави траг у Београду, Горан Весић, пише књиге о престоници без обзира на чињеницу да не разликује Бранка Пешића, градоначелника Београда, од Бранка Пешића, пројектанта Београђанке.

foto:N.S.

 

Осим разарања Београда, Горан Весић је био изузетно успешан и у уништавању политичких противника. Тако је у првом мандату успео да отера са функције градоначелника једног финансисту, Синишу Малог чији пријатељи и сарадници и дан-данас купују некретнине у Београду по повлашћеним ценама некретнине. Успео је Горан Весић да минимализује и наредног градоначелника, Зорана Радојичића, који ће након завршетка мандата остати упамћен као човек који апсолутно никаква интересовања није имао за свој посао, осим када је то била борба за спашавање врабаца.

Предлажем да се споменик постави у најкраћем могућем року пошто Горан Весић након шест година мандата престаје да разара Београд, јер је његовим шефовима важно да га склоне из фокуса Београђана, који га никад нису волели. Од изузетне важности је да тај споменик буде постављен испред Скупштине града како би сваки наредни градоначелник сваког дана имао могућност да види како не треба радити.