Прочитај ми чланак

ЗАШТО НА ПРОТЕСТ 13. АПРИЛА – Или си против Вучића или си за независно Косово!

0

Ни политичко определење и идеологија више нису битни. Србији је потребан народни устанак против удбашке дубоке државе! Не слушајте ни такозване „спаваче службе“, који распоређени од крајње левице до крајње деснице ботују против протеста иако се некада представљају и као Вучићеви противници.

Велики протест у суботу испред Скупштине Србије биће моменат истине о зрелости српског народа. Није само реч о томе колико ће још владати Александар Вучић, већ о спремности грађана ове земље да преузму судбину Србије у своје руке.

Под један, протест ће бити тест истине за све који се називају родољубима. Свако ко себе сматра српским националистом требало би у суботу да буде испред народне Скупштине. Не због Бошка Обрадовића, Драгана Ђиласа, Пере, Жике или Мике, већ због чињенице да је минут до 12 и да ће овај режим предвођен Александром Вучићем у наредних годину дана извесно потписати некакав споразум са Приштином, који ће де факто значити признање независног Косова.

Дакле, или си против Вучића или си за независно Косово. Нема треће! На савести сваког појединца је да се уочи протеста определи за једно од ове две опције. 

Свако ко тврди да је некаква замишљена подела Косова успех и добро компромисно решење, је ништа друго до наивац или плаћеник антисрпског режима. Нема треће! 

Свако ко прихвати да ботује за овакав режим ризикује да на себе привуче проклетство издаје свете српске земље због којег ће га се стидети потомци. Стидеће се и наши потомци ако дозволимо да се одрекнемо Косова.

Многи ће рећи – нећу да шетам уз жуте, досовце и слично. Сви би требало да схвате да више никада не треба да шетају ни за једног лидера или политичку партију! Шетај за себе и своје циљеве!

Протестуј против независног Косова, без обзира на то ко је на власти. Протестуј против министра Шарчевића који најављује да ће да одузима децу родитељима који се противе вакцинацији. Протестуј за слободу медија и слободне изборе.

Не свиђа ти се Ђилас, Лутовац или Бошко? И не морају да ти се свиђају. И ти се можда нећеш допасти неком другом у тој протестној колони. Али, заједно ћете послати поруку свим политичарима да више неће смети да се одричу дела Србије, да уништавају српске реке, да потапају српске манастире, да отимају новац пензионерима, а онда га поклањају странцима који отварају фиктивна и мизерно плаћена радна места уз пелене гратис…

Ако сутра, ко год буде на власти, ради исто као Александар Вучић, Српска напредна странка и Социјалистичка партија Србије – поново сви на улице и поново у рушење ненародног режима, без обзира на то да ли је на власти Бошко Обрадовић, Драган Ђилас, Вук Јеремић или Жика и Мика.

Сведоци смо да ових дана режим пристаје на какав-такав компромис о кредитима у швајцарским францима, смењује председника општине Гроцка, Брус… На све ово не би ни помишљао да нема стотине хиљаде грађана на улицама широм Србије! Чак и прозападне невладине организације кукају што због протеста Вучић у фебруару није имао храбрости да потпише споразум са Приштином, а требало је.

Дакле, све је на народу. Ни политичко определење и идеологија више нису битни. Србији је потребан народни устанак против удбашке дубоке државе! Не слушајте ни такозване „спаваче службе“, који распоређени од крајње левице до крајње деснице ботују против протеста иако се некада представљају и као Вучићеви противници.

Покажите 13. априла, али и сваког другог дана и против сваке друге власти, да за ову земљу и овај народ ипак има наде и да се нећемо наћи на сметлишту историје.