Прочитај ми чланак

Зашто је Хрватској проблем да помогне избеглицама, ми сарађујемо са свима!?

0
Фото: Заран Жестић

Фото: Заран Жестић

Премијер Александар Вучић изјавио је да Србија, по питању избегличке кризе, сарађује са свима, спремна је да тако и настави и додао да не разуме зашто је Хрватској проблем да обезбеди неопходну помоћ и подршку избеглицама.

– Ми сарађуемо са свима, али знате у нашој земљи ти људи прођу око 600 километара и остају много дуже него што су остали у Хрватској која има тај проблем два дана, а ми имамо четири месеца – рекао је Вучић у Вашингтону где данас завршава тродневну посету.

Он је поновио да је Србија спремна да настави да сарађује и навео да је наша земља била спремна за долазак избеглица.

– Ми смо били спремни, имамо прихватне центре, знамо како да поступамо са тим људима. То за нас није превелики проблем…Све те избеглице прошле су кроз нашу земљу. И ми смо их на леп начин примили и наставићемо то да радимо – рекао је Вучић.

Он је додао да не разуме шта је проблем „свима другима око тога“.

– Посебно онима који имају руту од 35 километара, па затварају путеве према Србији. Никако не разумем о чему се све ради. Можда ми не умемо да кукамо, плачемо, да тражимо паре, можда би неко други требало то боље од мене да ради…Не знам о чему је реч? – рекао је премијер.

– Наш посао је да избеглице прегледамо, да помогнемо шта можемо, нахранимо, понудимо преноћиште. Шта је ту тако страшно? – рекао је Вучић, додавши да ће се сутра, по повратку у Београд, бавити тиме.

 

Танјуг