Прочитај ми чланак

ЗАШТО ИЗЕТБЕГОВИЋ МИСЛИ да би сусрет са Вучићем могао да буде историјски

0

"Он је рекао да никада више Босна и Херцеговина неће имати проблема са Србијом, дакле, да је Србија гарант мира и стабилности и побољшања односа између Бошњака и Срба на Балкану", рекао је Изетбеговић

Бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић изјавио је, након сусрета са председницима Турске и Србије у Истанбулу, да би резултати могли бити историјски- Изетбеговић је посебно истакао изјаву председника Србије Александра Вучића који је, како каже, рекао да БиХ неће имати проблем са Србијом, преноси Б92.

ФОТО: ТАЊУГ / СЛУЖБА ЗА САРАДЊУ СА МЕДИЈИМА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ

„Оно што је инсистирао господин Вучић… Он је рекао да никада више Босна и Херцеговина неће имати проблема са Србијом, дакле, да је Србија гарант мира и стабилности и побољшања односа између Бошњака и Срба на Балкану“, рекао је Изетбеговић за сарајевску телевизију Н1.

Састанак у Истанбулу је одржан иза затворених врата у палати Мабејн, а Изетбеговић каже да је разговарано и о градњи ауто-пута Београд-Сарајево-Београд.

„Дакле, да се направи аутопут или већином ауто-пут, комбинован са брзим путем, који би направио круг Сарајево-Зеница-Тузла-Брчко-Бијељина-Београд, па онда на Пожегу и Вишеград назад до Сарајева. Да се потпуно заврши круг“, казао је Изетбеговић.

Он је додао да је турски председник Ердоган обећао да ће се наћи начин да се таква ствар уради.

„Те две ствари, ако се остваре, за мене би биле од једног историјског значаја“, казао је Изетбеговић.