Прочитај ми чланак

ЗАШТО ДВЕРИ неће гласати за Мају Гојковић

0

На првом заседању новог сазива Народне Скупштине, посланици Српске напредне странке, својим увредама, добацивањима и подсмевањем посланицима опозиције, понизили су и обесмислили Народну Скупштину, као и грађане који су гласали, како за њих, тако и за странке опозиције.

Maja Gojkovic Dveri

Посланичка група Српског покрета Двери, гласаће против избора Маје Гојковић за председника Народне Скупштине Републике Србије.

Ево и конкретних разлога и аргумената, који нас руководе у овом правцу.

Бошко Обрадовић, као шеф посланичке групе Двери, уопште није добио позив за конститутивну седницу, који је морала да упути Маја Гојковић.

До четвртка 2. јуна, уопште се није знало ни када ће се одржати седница. Није се знао њен дневни ред, као што се није знао до самог почетка конститутивне седнице.

Из само овога је јасно да је главна идеја Српске напредне странке, да се Народна Скупштина Републике Србије понизи, да изгуби смисао, и да остане само Српска напредна странка, као једина власт и једина моћ у овој држави.

Посланици Српске напредне странке, константно су добацивали и били врло непристојни када су посланици опозиције имали реч. Тиме су желели да убију смисао функционисања парламентарне опозиције, као контролне и корективне функције свакој власти.

Маја Гојковић није квалитетно водила прошли сазив Народне Скупштине.

Прекршила је Устав тиме што није расписала локалне изборе у јужној покрајини, а посебно у четири општине на северу Косова и Метохије, које је по закону морала да спроведе, чиме је директно узела учешће у спровођењу анти- уставних Бриселских споразума и предаји српског народа у руке шиптарском режиму у Приштини.

Веома је спорна и њена изјава у којој је говорила о сарадњи две Владе, Владе Републике Србије и Владе републике Војводине и тиме указала на опасан потенцијал сепаратизма који постоји у Војводини и који очито није стран ни појединим посланицима из редова Српске напредне странке.

Даље је проблематична и њена биографија, која је дата на увид народним посланицима, а која би требала да буде њена препорука за тако важну функцију.

Веома је чудно да се у биографији налази пауза у њеном животу од 2004-2012. Шта је Маја Гојковић радила тих осам година, који се не помињу у биографији?

Слободно можемо рећи да је Маја Гојковић шампион међу посланицима у промени странака и лидер прелетача у овом сазиву Народне Скупштине.

И мислимо да би била добра за неку од руководећих функција у партији Љубише Прелетачевића Белог, него за председника Народне Скупштине.

Маја Гојковић је била и у Српској радикалној странци, Народној партији, и у коалицији са Коштуницом и у коалицији са Млађаном Динкићем, и на крају у СНС-у. Поставља се питање, има ли она било какав политички став, билу какву принципијелност, мишљење или програм и како ће таква политичка личност поново да се нађе на челу Скупштине?

Можда је ово и пракса Српске напредне странке, да што си већи прелетач то боље напредујеш и добијаш боље функције у странци.

Двери не могу указати поверење таквој личности да буде председник Народне Скупштине, коју, избором Маје Гојковић за председника, СНС жели да обезвреди, понизи и потпуно обесмисли.

Двери неће дозволити да Српска напредна странка одређује политички живот у Србији и у Народној Скупштини и напокон мора постати свесна да опозиција у Србији постоји и да ће активно учествовати у раду Скупштине и комплетног политичког живота у Србији.

Информативна служба Српског покрета Двери