Прочитај ми чланак

Заштитник грађана: Затечен сам изјавом Вучића, хоћу извињење

0

Београд -- Затечен сам изјавом премијера и очекујем извињење због тога што је ставио моје име у контекст претњи по живот и безбедност његовог брата, каже омбудсман.

sasa_jankovic_2016-mc-rs

Заштитник грађана Саша Јанковић је за агенцију Бета дао изјаву поводом изјаве премијера Александра Вучића на РТС-у у понедељак увече.

„У истрази претњи по безбедност чланова породице Вучић зашло се у приватност комуникације и кретања хиљада људи, многи су позвани на разговор, спроведене су и многе друге мере и председник Владе, као шеф бироа за координацију рада служби безбедности сигурно зна да му од свих људи на свету безбедност последњи угрожавам ја. Због тога је његова изјава изузетно лично некоректна, али још битније – штетна за озбиљност државног посла који обојица обављамо“, навео је Јанковић.

Вучић је у интервјуу на Радио-телевизији Србије (РТС), говорећи о детаљима и узроцима угрожавања безбедности његовог брата, како је пренела агенција Тањуг, рекао да је он „погрешио само зато што је једном рекао да му сметају Девенпорт (Мајкл, шеф Делегације ЕУ у Србији) и Саша Јанковић и то му никада нису опростили“.