Прочитај ми чланак

Пешић: Запад због Космета подржава Ивицу Дачића

0

Водеће земље ЕУ препознале су да је Косово разлог за преиспитивање веза Дачића и Шарића и успротивиле се расписивању избора, каже Весна Пешић за НИН.

„Они су се успротивили уношењу толике нестабилности у политику за коју оцењују да је добро кренула. Водеће земље ЕУ јасно су се успротивиле сценарију да се сада иде на изборе – па зар такав расплет не говори и о томе да су и они схватили исто што и ја, да је Косово главни узрок за испитивање веза Дачића и Шарића“, рекла је она у интервјуу за најновији НИН.

Она је оценила да су водеће земље Запада индиректно подржале Дачића.

„Ако ДС и ЛДП наставе ову политику, изгубиће сваки утицај ако у међународној заједници добију противника. Па свима је јасно да Влада мора сада да обави одређене послове, а избори би прекинули процесе који су тек кренули у добром правцу. Било би то скандалозно губљење времена“, рекла је Весна Пешић.

„Уосталом, избори су били пре непуних годину дана и не постоји ниједан параметар на основу кога бисмо ми уопште могли да оценимо да ли су они које су дошли на власт добро урадили посао или нису. Избори служе и томе, па ако тога нема, мене избори не интересују. Од сада, па убудуће, ми своје представнике треба да меримо на основу резултата“, рекла је, између осталог, Весна Пешић у интервјуу НИН-у.

(Б92)