Прочитај ми чланак

ЗАГРЕБ: Николић и Китаровићева љубили се по ‘српски’ (ВИДЕО)

0

toma i kitarevic d

У Загребу сеодржава састанак председника држава региона, а хрватски медији преносе како су се Томислав Николић и Колинда Грабар Китаровић љубили “по српски”.

Први је на Пантовчак дошао слованачки председник Борут Пахор, којег је председница Хрватске срдачно дочекала. Након тога стигли су и председавајући Европског савета Доналд Туск, као и, у три одвојена аутомобила, тројица чланова Председништва БиХ.

Посебно су се срдачно поздравили Младен Иванић, српски члан Председништва, и Борут Пахор.

Како пише “Јутарњи”, „прави мали шоу извео је српски председник Томислав Николић, након што му је хрватска председница пружила руку за добродошлицу“.

“Николић ју је пољубио прво у оба образа, а затим и трећи пут, ‘по српски’, уз видно изненађену Колинду Грабар Китаровић. Тиме је Николић поновио ‘три пољупца’ за хрватске шефове државе, које је наменио и бившем председнику Иви Јосиповићу”, наводи се у тексту “Јутарњег”.

Председник Томислав Николић поручио је из Загреба, са самита у оквиру процеса Брдо-Бриони, да очекује обнављање пријатељстава у региону и успостављање сарадње.

„Даће бог да се увек овако састајемо и да обнављамо пријатељства и успостављамо сарадњу“, истакао је Николић.
Колинда Грабар Китаровић се врло срдачно поздравила и са председницом Косова Aтифетом Јахјагом, као и с македонским председником Ђорђем Ивановом.

Подсећамо, председници држава Западног Балкана састају се на ванредном састанку процеса Брдо – Бриони на којем су посебни гости амерички потпредседник Џозеф Бајден и председник Европског савета Доналд Туск.

Домаћини скупа су председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић и словеначки председник Борут Пахор.

Раније данас у главни град Хрватске, уз велике мере обезбеђења, стигао је Џозеф Бајден.

У Загребу се коментарише долазак америчког потпредседника означава повратак СAД на Балкан и подршку државама региона у приближавању евроатлантским интеграцијама, у чему се посебна улога даје Хрватској.

Осим тога, медији преносе и ситуацију када је хрватски полицајац пао са мотоцикла, који се потом запалио, пет минута пре него што ће на том месту проћи колона са америчким потпредседником Џоом Бајденом.

Извор: Б92, Јутарњи лист