Прочитај ми чланак

ЗА МЕРКЕЛОВУ САМО НАЈБОЉЕ: Немица ће уживати у ћевапима, пршути и шљивовици!

0

vucicmerkel082014

БЕОГРАД – Након што буде слетела на београдски аеродром и сместила се у „Хајату“, немачка канцеларка Ангела Меркел отићи ће у вилу „Бокељка“ где ће је на вечери угостити премијер Србије Александар Вучић.

Домаћини су се потрудили да се на менију нађе омиљена храна немачке канцеларке попут гушчје паштете и пачјег печења. Међутим, за прву даму Немачке и Европске уније биће сервирани и српски специјалитети: проја, кајмак, пршута и ћевапи, које је пробала приликом прошле посете Србији и који су јој се посебно допали.

„Као предјело ће бити послужени француски сиреви и гушчија паштета, за које се зна да су омиљене посластице немачке канцеларке, али и српско предјело, проја, кајмак, пршута и љуте папричице за које је Меркелова рекла да их воли“, каже добро обавештени извор.

С обзиром да је Меркелова љубитељ француске кухиње, српски домаћини су се одлучили за микс француских и српских специјалитета. На менију ће се наћи и много разних салата од свежег сезонског поврћа, али и паприке пуњене сиром и ћевапи, који су меркелову одушевили током претходног боравка у Београду.

„Меркелова је приликом прве посете Србији пре 4 године, када је пробала ћевапе, рекла да је мислила да је турски „донер кебаб“ најбољи, али да се оредомислила када је пробала српски ћевап. Тога се сетио неко из протокола Владе Србије који је учествовао у организацији прошле посете, па је одлучено да се и овога пута на трпези нађу ћевапи“, објашњава наш саговорник.

Уз вечеру ће бити послужена домаћа ракија шљивовица као аперитив док ће уз главно јело бити послужено бело вино. После вечере, биће посужене фламбиране палачинке.

(Наше новине)