Прочитај ми чланак

Вулин: За нас најважније да Србин буде градоначелник у северној Косовској Митровици

0

1947

ЗУБИН ПОТОК – Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију у оставци Александар Вулин изјавио је данас да ће Влада Републике Србије својим радом допринети стабилизацији стања у северној Косовској Митровици и да је циљ да на изборима у овом граду 23. фебруара градоначелник буде Србин.

„Ми ћемо урадити све да изборни процес прође мирно, да прође без трзавица”, рекао је Вулин.

„Не смемо дозволити никоме прилику да због нашег оправданог револта не изаберемо српског градоначелника Косовске Митровице и да неко други влада Косовском Митровицом и да се онда нама пребацује како смо ми кривци што је Албанац постао градоначелник Косовске Митровице, иако у Косовској Митровици 99 одсто становништва чине Срби. За нас је најважније да Србин буде градоначелник Косовске Митровице и то је оно што је наш циљ”, указао је Вулин.

Министар без портфеља задужен за КиМ је рекао да се још увек не зна каква је судбина лидера Грађанске иницијативе СДП Оливера Ивановића, иако је јуче прошао рок када је одговарајући суд требао да одговори позитивно или негативно на његову жалбу о притвору.

„Они који се бусају толико у владавину права и своју правну независност морали би сад да нам одговоре како је могуће да протичу рокови и да рокови протеку, а да нико не да одговор”, рекао је Вулин.

(Танјуг)