Прочитај ми чланак

Вулин обмањује Србију да је Бриселски споразум неповољан по Приштину

0

1947

Приштина чини све да изазове некакву кризу, да би Србија била крива за неко чињење или нечињење, рекао је данас министар без порфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин, поводом нове одлуке привремене власти у Приштини да му забрани да данас посети Косово и Метохију.

Гостујући у Дневнику РТС-а, он је објаснио да му посета (месту Пасјан и селу Будрига) није одобрена с образложењем да су у Пасјану поновљени избори.

„То је тачно, али пре две недеље, када сам био у Митровици такође су били поновљени избори“, рекао је Вулин, коме је други пут ове недеље онемогућено да посети покрајину.

Јасно је привременим властима у Приштини да се избори спроводе на југу, да је већина тамо јако важна, рекао је Вулин и додао да ће кандидат „Српске“ Драган Николић победити противкандидата „који је познатији по кривичим делима него по политичком раду“.

Сво то насиље на Космету дешава се због поновљених избора, али и због петка, када се настављају преговори у Бриселу од којих ће зависити одлука Европског савета о заказивању прве међувладине конференције, рекао је Вулин.

ЗА МАЛУ ДЕЦУ: „Бриселски споразум је био врло јасан – нова мрежа судова, то је наш компромис и на то можемо да пристанемо“, рекао је он.

Оцењујући да Приштина наставља да саботира, Вулин је подсетио да је, када год је донета нека одлука у корист Срба, уследила реакција Приштине.

ОПРЕЗ, ХИПНОЗА: „Бриселски споразум полако, али сигурно постаје највећа препрека Приштини“, истакао је министар.

Он је навео за РТС да Влада Србије брине о својим људима који живе у посебним условима и додао да, ће српски полицајци заједно са старешинама ићи на одговарајући процес пријављивања, после којег ће аутоматски бити примљени.

„Приштина жели да изазове панику међу нашим полицајцима“, реао је Вулин и додао да су у Приштини „изгубили главу“ када је више од 300 српских полицајаца поднело пријаву.

Он је додао и да су у Приштини рекли да то нису очекивали, али и да у Приштини знају да су то полицајци на које не могу да имају утицај.

„Приштина хоће територију неће људе. Не дам им територију, биће тамо људи“, рекао је Вулин који је рекао и да ће до 31. децембра сви припадници полиције „бити пензионисани са 60 одсто од плате, плус два процента за сваку годину“.

(Факти)