Прочитај ми чланак

Вулин: Драго ми је што Шешељ, Симатовић и Станишић нису у Хагу

0

vulin objasnjava

Председник Покрета социјалиста Александар Вулин није данас хтео да открије садржај писма које је упутио премијеру и лидеру напредњака Александру Вучићу, наводећи само да је жеља те странке да се разговара о будућности.

Он је данас говорио и о Хагу, рекавши „да жали што је било ко у Хашком трибуналу, али да му је драго због Симатовића, Станишића, Војислава Шешеља и сваког Србина који је у Србији, а није у Трибуналу“.

– То је, ипак, између нас, између Српске напредне странке и Покрета социјалиста. Једино што могу да кажем је да се о приватној преписци између партија не прича јавно. Да сам хтео да причам јавно о томе, то бих и урадио, а нисам то урадио преко медија – рекао је Вулин Тањугу.

Он је подвукао да је жеља Покрета социјалиста, а верује и Српске напредне странке, да разговарају о будућности.

Премијер Вучић јуче је рекао да ће се током недеље састати са представницима Социјалистичке партије Србије и Покрета социјалиста, након што су лидери те две странке иницирали састанак.

Вучић је прецизирао да му је Вулин упутио писмо у којем је затражио тај састанак, док је Дачић то учинио у саопштењу које је после седнице Председништва СПС проследило Министарство спољних послова.

Покрет социјалиста је иначе на претходним изборима наступио на листи Српске напредне странке.

Вулих о Хагу: Драго ми је што су Симатовић, Станишић и Шешељ у Србији, а не у Трибуналу

– Хашки трибунал је у случају бившег шефа Службе државне безбедности Србије Јовице Станишића и његовог помоћника Франка Симатовића показао да не поштује сопствена правила и да их мења током суђења, па чак и након завршетка – оценио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александар Вулин.

Вулин је рекао да њиховим привременим пуштањем на слободу до поновног суђења Хашки трибунал није показао да је боља институција, али да му је свакако драго што се враћају у Србију.

– Није ни требало да се враћају у Хашки трибунал, али драго ми је што ће моћи да буду са својим породицама и што ће бити на слободи, па да се бране и од овог наметнутог поступка – рекао је Вулин.

Он је додао да жали што је било ко у Хашком трибуналу, али да му је драго због Симатовића, Станишића, Војислава Шешеља и сваког Србина који је у Србији, а није у Трибуналу.

Вулин је нагласио да још не може да разуме да се мењају правила након што се оконча судски поступак, али и да му је људски и искрено драго што ће се Симатовић и Станишић вратити кући.

(Блиц)