Прочитај ми чланак

ВУК ДРАШКОВИЋ: „Србија коначно мора безусловно признати пораз!“

0

kosovo-vuk-draskovic-1328585176-33662

„Какву смо ми побједу остварили и где? У Хрватској? Је л’ то била побједа, да ли је то можда била у БиХ? Није! Пола народа скапава од глади, а све је то посљедица процјене из 90-тих. Друга обавеза је да се прекине сваки вид непријатељства са побједницима и да се оно преокреће у пријатељство и сарадњу“, каже Драшковић

„Зар је могуће да нико не види да је коалиција комуниста и зилота и данас на власти – говорим о тајним службама, не о политичкој власти. Нема Стаљина, нема Тита, нема Југославије, али има нетакнутих у Србији тајних комунистичких служби које датирају још из 1945. године. Оне су данас са својим људима, мрежом и филијалама та сила која не да Србији да крене напријед и да покуша да политику пораза преокрене у политику побједе“, каже лидер Српског покрета обнове који је 90-тих година био један од носилаца борбе против Слободана Милошевића и комунизма у Србији Вук Драшковић у интервјуу за Телеграф.

НА СНАЗИ ЈЕ СТРАТЕШКО ЛУДИЛО ИЗ 90-их

„А само три ствари у Србији морају да се ураде да би дошло до преокрета: Прво да се призна и прихвати безусловно пораз, да се не негира, а ту мислим на цео пораз, па и косовски. Какву смо ми побједу остварили и где? У Хрватској? Је л’ то била побједа, да ли је то можда била у БиХ? Није! Пола народа скапава од глади, а све је то посљедица процјене из 90-тих. Друга обавеза је да се прекине сваки вид непријатељства са побједницима и да се оно преокреће у пријатељство и сарадњу.

Треће да се поведе нова политика на новим основама која ће бити потпуно очишћена од оне која је довела до катастрофе. До сада ништа од ове три ствари није урађено, напротив, негира се пораз, наставља се непријатељство са моћним силама, и даље је на снази стратешко лудило из 90-тих, па поједини пуне уши људима да је Европа на ивици распада, а да Америка испушта душу и да ће нам прољеће стићи из Сибира, Русија је, кажу они, све јача и да само треба да чекамо да Руси дођу у облику великог Деда Мраза из Сибира који ће антизападним фанатицима донијети дарове који они желе“, каже Драшковић додајући да народ још вјерује у неке приче.

„Ево на примјер прије двије године у једном граду у Србији шетам улицом, а на једном балкону, седе неки људи и вичу “ево онога што ми је срушио Београд“. Јер је лансирана прича да је 9. марта Београд потпуно порушен и да сам ја то учинио. То се још увијек прича, а о пљачки 5. октобра нико ни ријеч да каже“, казао је у интервјуу Драшковић појаснивши о каквој пљачки говори:

КАКО СУ ЛЕГИЈА И ЗЕМУНЦИ ДОШЛИ НА ВЛАСТ

„Из Србије су послије 5. октобра изнешене милијарде и милијарде евра. Шта се десило тог историјског датума? Направљена је коалиција ДОС – Легија – Земунци, за рушење Слободана Милошевића, којег су његови команданти тада издали. ДОС долази на власт, а владају ти “команданти”. Прије 5. октобра службе безбједности одлазиле су код Милошевића да приме налоге кога убити, опљачкати, а послије његове смјене та иста служба почиње да издаје налоге, па зар Шилерова није била место где су министри одлазили по налоге? О томе се не пише, то је јерес казати, али неко мора саопштити истину. Када су те исте службе комунистичко – зилотске схватиле да ће Зоран Ђинђић да такне у ту пирамиду они су га ликвидирали, то је права суштина“, открива Драшковић.

„Највећа светиња у овој земљи су и даље комунистички досијеи од 1945. године до данас. Не могу они да се отворе, то је књига смрти и свих мутњи и слутњи. Када се то отвори, отвориће се све и знаће се све. Не само ко је убијао, ко је опљачкао земљу, већ ће се знати и ко су доушници, налогодавци како за вријеме Тита, тако за вријеме Милошевића и послије њега. Једна Бугарска која је у ЕУ, када је отворила досијее увидјела је да је половина посланика, министара, страних дипломата била сарадник комунистичке службе безбједности, чак је од 15 владика православне цркве њих 13 било на платном списку безбједњака. Бојим се да у Србији није другачије. Зато се и они не отварају, а чак из Русије то отварање и забрањују“, прича Драшковић, а на упит због чега и какоиз Русије забрањују отварање досијеа, Драшковић појашњава:

(А.П./Телеграф)