Прочитај ми чланак

Вучићу пусти нас кући, зваћемо децу! (ВИДЕО)

0

Митинг председника Србије у Панчеву био је замишљен као генерална проба за онај 26. маја у Београду. Међутим, ем што је до сада трајао најкраће, него је дошло и до побуне и оних који су довежени на поменути скуп, али и случајних пролазника. Наиме, нико није могао да прође због обруча који су направили људи из обезбеђења СНС-а. Нема сумње да је шеф СНС-а пребројавао митингаше и утврдио да су неки пробили заштитни кордон и напустили трг у Панчеву. Е, то га је жестоко наљутило.

Особе у белим прслуцима и јакнама, са исписаним именом Александра Вучића, у Панчеву су спречавале људе да изађу из простора предвиђеног за скуп на којем је говорио председник Србије. „Свако нек’ иде, ко хоће… Нису они овце него људи. Отворите да иде ко хоће, срам вас било“, узвикивала је једна госпођа.

У међувремену, Демократска странка је најавила да ће поднети кривичну пријаву против Српске напредне странке због повреде слободе кретања грађана на политичком скупу одржаном у Панчеву у петак 19. маја.

FOTO: Printscreen

Поход на пробуђени Београд је најављен као судбинско освајање остатака моћи владајуће партије. Панчево је требало да буде пробни рад. Али, по први пут је дошло до побуне и љутње, „добровољаца“ на митингу. Многи су очигледно сматрали, попили смо воду, појели сендвич и сад идемо. Није могло тако и због тога су се многи загрцнули. Наравно, а шта би с трибине уопште и имало да се чује? Као у оном старом совјетском вицу када су ухватили човека како на улици дели празне листове папира као летке. На питање зашто на њима ништа није написано, он је одговорио: а шта да пише када је и онако све јасно. Тако и на овом митингу: а што би се било шта с трибине чуло, када је ионако већ свима све јасно.

У Панчеву смо видели бар неке које могу да довезу, али не могу да их „извозају“. Треба им помоћи да постану видљиви. Утеха је у нади да ваљда нису толико луди. У ствари јесу, нико још не зна колико док се то не догоди. Вучић је удаљен од свих, од себе самог и од стварности. Он нас у својој ћуди искушава докле можемо да истрајемо у трпљењу. И да видите чуда, не може се више. У Панчеву смо видели део једне државе (каква је таква је) која улаже државне паре у окупљање масе чији је циљ да уруши и обесмисли други део исте те државе. Не треба ни сумњати да је шеф СНС-а пребројавао митингаше на тргу у Панчеву и тако утврдио да су га неки напустили. Бата Гашић му је скренуо пажњу.

Осећање презира, једноставно, изражава се према онима који су презрења достојни, и ту не постоји прецизно вредносно баждарење. Ниподаштавање за своје је у суштини ирационална безобзирност.Видите ко сам ја, све сам вас довео и из ничега учинио оним што сте сада. Али за мене сте нико и ништа, само су неке мудрорије председника Србије. Међутим, Александру Вучићу се догодило Панчево. Наводно он све то зна, али то што има у себи много је јаче од њега. Панчевцима је Вучић између осталог поручио : „Морамо да урадимо школе за нашу децу да покажемо да бринемо за нашу децу, да градимо и улажемо, то је оно што је за нас од пресудног значаја“. Онда је маса постала нервозна. Даље је све почетак нове историје Србије.

За ову СНС дружину можемо да наведемо и оно наравоученије чика Јове Змаја:

„Из овог се децо научити даде,
Хуље лепо зборе, а нитковски раде.“