Прочитај ми чланак

Вучићеви таблоиди напали Маринику и пре него је открила нову аферу

0

Александар Вучић је, чини се, сваким даном све нервознији, па је таблоидима које контролише наредио нови напад. Мета је Мариника Тепић, потпредседница Странке слободе и правде, а занимљиво је да су је режимска гласила напала и пре него што је изнела детаље афере везане за Телеком.

Напади на опозиционаре путем таблоида нису никаква новост, Вучић је усавршио ту дисциплину, па се не либи да удари на оне који другачије од њега размишљају и који одлуче да му се супротставе. Међутим, до сада су сви ти неистомишљеници нападани када изнесу неке нове афере, а сада са таблоиди направили корак даље – атаковали су и пре него што се говорник обрати.

Томе смо управо данас сведочили, будући да је у 10 сати на порталу 24седам, који је везан за Телеком, уследио напад на Маринику Тепић, која је дан раније најавила да ће се јавности обратити у 13.30 сати и изнети нове детаље везане за пословање Телекома и „како Александар Лучић и Владимир Лучић арче државни новац“.

То је изгледа толико узбудило власт, па је три и по сата пре нешто што је Мариника проговорила уследио напад. Кренуо је 24седам, наставили су остали режимски таблоиди по већ устаљеној шеми. Све је то само јасан показатељ да све директиве долазе из једног центра и да је „један човек уредник свих таблоида“, како је то недавно и истакла Мариника Тепић.

Очигледно се Вучић осетио да му се дрма трон, да му људи више не верују и да не може да маскира бројне афере, па је стога и наредио напад на оне који одлуче да му се супротставе.

Међутим, иако је Мариника Тепић нападнута, није се поколебала, па је на конференцији за медије изнела неке нове детаље, а који сведоче у прилог томе како Вучић и Лучић уништавају Телеком.

– Вучићеви СНС кадрови Телеком су не само презадужили Телеком и појели његову вредност и злоупотребом омогућили куповину таблоида, телевизије Прва и Б92. Сада смо открили нешто још горе – како је Вучић плаћао породицу Мила Ђукановића, како је плаћао Бебу Поповића, како је награђивао кума директора БИА Братислава Гашића. Открили смо и колико се милиона исплаћивало на лажне и фиктивне уговоре и да лажни опозиционар Жика Гојковић, председник ПОКС-а, и даље је на казану Вучићевом – навела је Тепић и нагласила:

– Издаци за Институт за јавну политику Владимира Бебе Поповића: најближег сарадника Вучића; месечне апанаже у почетку су биле 3.300 евра 2017. а онда 6.000 евра месечно у последњим месецима 2021. године. Укупно је дато 407.000 евра – рекла је Тепић.

То је све, како је истакла, довело до тога да је у последњих пет година дуг Телекома утростручен и износи милијарду и 43 милиона евра, док је приход повећан на само 19 процената. Тепић је навела да је „дуг Телекома 22 пута већи од прохода“.