Прочитај ми чланак

„Вучићеви кључеви за понижавање Србије“

0

Заједнички именитељ за јавне личности на твитеру је зачуђеност учињеним у Белој кући. А ако већ неучињеним, онда бар начином на који је то представљено као историјска победа Србије у последње, према ботовским коментарима, 102 године. Међутим, није мали број оних који су приметили да нешто шкрипи. А то нешто је одсуство националистичке реторике увијене у "Косово је Србија" обланду. Биће да је траса промењена. Аутомобил је ишао од Вировитице, преко океана (патент Жељка Митровића) до Вашингтона. Вожња траје три деценије. Кључ је у рукама председника Србије, у слободно време портира Беле куће.

– Господе Боже. Какав галиматијас и понижење?! Мало Газиводе (на управљање САД). Мало 5 Г мрежа, Хезболах, хомосексуалност и Израел. Мало мораторијум на борбу против независности Косова*. И то све за 15 минута са Трампом у овалном кабинету. За 30 минута дао би Врање и све до Ниша – написао је Ђорђе Вукадиновић на свом твитер налогу.

Међутим, овде није крај, Вукадиновић је свој став елаборирао још јендим коментаром.

– Све у свему, трамповски китњасто, театрално и кичасто – и углавном нефункционално. Отприлике као и оне његове „Трамп-куле“. А ово уметање Израела и читаве те димензије у ову причу је ем неумесно, ем контрапродуктивно, па и понижавајуће за све актере – закључио је.

Биљана Лукић се тако питала где су неизоставни елементи националистичке реторике за масе.

– Где су сад 1244, левитијани, бизони, вацићи, навијачи, симо мегафон, догодине у призрену… ништа бука, бакље, одбрана, ћути се, а?