Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВИ ФAВОРИТИ: Они ће добро проћи на Скупштини СНС

0

На изборној скупштини Српске напредне странке крајем месеца тројица политичара млађе гарде вртоглаво ће напредовати, сазнаје „Блиц“ у врху СНС.

vuci sns d

Реч је о досадашњем градоначелнику Новог Сада Милошу Вучевићу, председнику општине Сремска Митровица Браниславу Недимовићу и Миленку Јованову, некадашњем члану Демократске странке Србије.

Како каже извор „Блица“, лидер СНС Aлександар Вучић анализирао је рад свих чланова и резултате које су постигли у локалној самоуправи и Вучевића, Недимовића и Јованова таргетирао као будућност странке.

У њему Вучић препознаје себе

Велика је част када добијете похвале од човека који постиже изванредне резултате и на економском и спољнополитичком плану. Aли колика је част толико је и одговорност да потврдите те похвале својим радом, каже у изјави за „Блиц“ Миленко Јованов из СНС, којег је премијер Aлександар Вучић похвалио у интервјуу за „Блиц“.

– Вучић ће убудуће рачунати на нешто млађе кадрове из покрајине. Реч је о вредним и посвећеним људима који су у претходном периоду гинули за странку – каже наш саговорник.

Како објашњава наш извор, извесно је да ће макар један од ове тројице бити изабран за потпредседника странке, а могуће је да чак двојици буду поверена министарства.

Вучић је недавно у интервјуу који је дао за наш лист посебно похвалио Јованова, назвавши га „борцем без страха и мане“ и истакавши да га подсећа на период када је он био млад.

Увођење тројице Војвођана, али сасвим сигурно још једног броја мање познатих младих лица у највише руководство странке почетак је „проветравања“ СНС о којем се месецима прича.

„Блиц“ је раније писао да би Братислав Гашић и Радомир Николић могли да замене функције, па би тако Гашић убудуће био председник Извршног одбора странке, а Николић потпредседник. Неизвесно је шта ће се догодити са Зораном Михајловић која није омиљена у странци нити у Главном одбору, али је Вучић до сада више пута стао иза ње.

На потпредседничким местима у СНС требало би без већих проблема да остану Небојша Стефановић, Никола Селаковић и Игор Мировић.