Прочитај ми чланак

ВУЧИЋЕВА СРБИЈА: Вулин на викенд одсуству из војске отворио атлетски митинг

0

Министар одбране Србије Александар Вулин изјавио је у Београду да је братство Срба и Руса прављено у тешким временима и да оно није само последица заједничког порекла него свесна одлука два велика и поносна народа да деле заједничке вредности слободе и правде.

„Када је било тешко, у најтежим временима делили смо исте вредности и умирали за исте идеале. Данас живимо за исте идеале“, рекао је Вулин на отварању Првог билатералног атлетског митинга у дворани, на којем учествују кадети репрезентација војних академија Србије и Русије, саопштило је Министарство одбране.

Вулин је казао да српски народ никада није био на погрешној страни света, као што није био ни руски народ, наводи се у саопштењу.

„Када видите младост два братска и пријатељска народа, када их видите како се упознају, друже, такмиче, онда знате да има наде и будућности за наше земље и народе“, додао је српски министар.

Руководилац руске делегације и заменик начелника Централног клуба армије у Русији Олег Парховинка изразио је задовољство јер је данашња манифестација прво учешће и организовање заједничког спортског сусрета кадета војних академија Русије и Србије, наводи се у саопштењу.

„Ово је за нас могућност, не само да учествујемо у играма, већ да кадети пронадју нове пријатеље, зближе се и пренесу своја искуства једни другима“, рекао је Парховинка.

Организатор Првог билатералног атлетског митинга у дворани је Војна академија Универзитета одбране, која је у име Министарства одбране и Војске Србије носилац активности Делегације Србије при Међународном савету за војне спортове. Подршку манифестацији пружио је и Атлетски савез Србије, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да Вулин користи викенд одсуство, као и сви припадници резервних снага на обуци, и да ће у понедељак заузети место у јединици у којој служи.