Прочитај ми чланак

Предраг Симић: Вучићева позиција оснажена због попуштања УРС

0

predrag-simic(Блиц)

Пристанак Уједињених региона Србије (УРС) на поделу Министарства финансија и привреде оснажиће позицију првог потпредседника владе Александара Вучића, рекао је данас Агенцији Бета професор Факултета политичких наука Предраг Симић.

Симић је казао да подела министарства које води лидер УРС Млађан Динкић, значи да Вучић постаје „централна личност коалиције“.

– Чини ми се да је његова позиција у овом тренутку веома оснажена, јер је управо он тај који је наметнуо питање реконструкције Владе и спровео је упркос отпору коалиционих партнера – рекао је Симић.

По његовим речима, реконструисана Влада треба да буде способна да води преговоре о чланству са Европском унијом и руководи привредом, а Вучића и Српску напредну стрнанку (СНС) чека „главни изазов“ на економским ресорима које је до сада покривао Млађан Динкић.

Симић је додао да ће налажење адекватних личности за места упражњена у Влади, бити „подједнако тежак“ део реконструкције.

– Мислим да је половина посла урађена, али друга половина би требало да покаже колико ће заправо та влада бити другачија, јер јавност очекује да реконструкција на сцену изведе компетентне људе – казао је он.