Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ВИЗИОНАР Колико ће га после Трампове победе коштати подршка породици Клинтон

0

Мој друг Ђулијани биће важан део естаблишмента САД - потуњено је Александар Вучић прокоментарисао победу Доналда Трампа на председничким изборима у САД.

a

Мој друг Ђулијани биће важан део естаблишмента САД – потуњено је Александар Вучић прокоментарисао победу Доналда Трампа на председничким изборима у САД.

Сетио се премијер Србије да је у Трамповом тиму његов „другар“ Рудолф Ђулијани, који је уочи избора 2012. године у Србији био плаћени гост Српске напредне странке. Ипак, премијер је заборавио да помене још једног другара – Била Клинтона. А управо је њему и његовој породици био гост и то у сред изборне кампање у САД.

Премијер воли себе да опише као визионара, а да ли је то и заиста, доказао је кладећи се на погрешног коња у САД.

Поставља се питање какву ће политику водити Вучић уколико Русија и САД успоставе знатно боље односе, а Србија добије простор за веће дипломатско деловање и борбу за националне интересе.

Околности у свету би требало Вучића ускоро да натерају да се окрене националној политици, јер ће притисак са Запада (односно из Вашингтона), временом бити мањи. Или ће, док у Француској побеђује Марин Ле Пен, Штрахе у Аустрији, а ЕУ напушта једна по једна држава, премијер Србије и даље водити земљу ка некаквим евроатланским интеграцијама?