Прочитај ми чланак

Вучић узео паре од народа, па дели: Доживотна примања за спортске тренере!?!

0

Председник Србије Александар Вучић прихватио је предлог Олимпијског комитета Србије, по ком би тренерима требало да се доделе национална признања за освојене медаље.

Србија је летос на Олимпијским играма имала златне медаље у теквондоу, каратеу и ватерполу, а укупно девет одличја због једног сребра и пет бронзи.

То би значило да ће макар Драган Јовић, тренер Тијане Богдановић и Милице Мандић, Горан Обрадовић, човек који ради са Иваном Шпановић Вулетом и Дејан Савић, селектор златних ватерполиста добијати месечну надокнаду за своје успехе.

Журнал пише да су састанку у Скупштини града Београда, на ком се разговарало о националним признањима, присуствовали и Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, Ђорђе Вишацки, генерални секретар ове организације и споменута тројица тренера.

„Треба се најпре подсетити да су национална спортска признања уведена 2007. године. За успехе такмичара још увек важе, али смо ми тренери једног тренутка остали без њих. Добијамо награде за освојене медаље с олимпијских игара, светских и европских првенстава“, рекао је Обрадовић за Журнал.

Накнаде су укинуте због малверзација, а на састанку је закључено да су врхунски резултати спортиста немогући без добрих тренера.

Обрадовић додаје да је Вучић схватио да је неопходно вратити признања и тренерима.

„После сат и по разговора речено да ће то бити следеће, 2022. године, највероватније после ребаланса буџета“, додао је Обрадовић.