Прочитај ми чланак

Вучић у страху, режимски медији ћуте, стигле прве реакције, вечерас нови протест!

0

Очекивано или не, идеја да грађани Србије пиштаљкама, виком, звиждуцима и ударањем у шерпе, покажу незадовољство режимом Александра Вучића, наишла је на велики одзив.

Синоћни догађаји су, по свему судећи, били велико изненађење за уплашени режим, тако да ни један медиј под контролом Александра Вучића није известио о нечему што су сви у градовима широм Србије могли сами да виде и чују.

Поводом протеста, стигле су и прве реакције из опозиције.

– Браво, Србијо! Бука је поново у моди! Доста ћутања и страха! Вечерас су почели протести пров власти! Идемо даље! Свако вече до краја ванредног стања! До победе! До слободе! Ово не може нико други да нам реши нити ће нам ко поклонити слободу, већ морамо ми сами да је изборимо! – написао је лидер Двери Бошко Обрадовић.

Народна посланица и потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић објавила је видео снимак из Новог Сада.

– И Нови Сад против тиранина! Бакина шерпа на задатку! Гледам снимке и из новобеоградских блокова, из мог родног Панчева, Вршца… Много добро, мнооого!!!

– Комшилук ме више него пријатно изненадио, растурале шерпе и пиштаљке! Моја кутлача за дивно чудо издржала овај пут – написао је кантаутор Владо Георгиев на Твитеру.

Нови протест, који ће бити како се очекује још масовнији, заказан је за понедељак у 20 часова и 5 минута.