Прочитај ми чланак

Вучић тврди да Меркелова, Трамп и Конте лажу!

0

Цео свет доноси мере помоћи привреди и грађанима. Одвајају се стотине и хиљаде милијарди евра, праве се планови, спремају конкретне акције. А Србија? Србија не ради ниста. Напротив, председник Вучић тврди да све те западне владе лажу. Како рече, зна он у динар колики су им буџети и да они те паре немају...

Дакле, сви лажу на овом свету – опозиција, јавне личности, судије, студенти. Сада лажу Трамп, и Меркелова и Конте… само он, врховни бог говори истину. Е, па неће бити да је тако.


Борис Тадић је Вучића назвао патолошким лажовом показујући његову изјаву да нико никада није рекао да је ово најсмешнији вирус на свету. Тадић је позвао све да погледају Вучичево лице док то изговара и увере се колико и како тај човек лаже, тврдећи да тако лаже и за многе друге ствари. И потпуно је у праву.

Наиме, од тренутка када је оптужио највеће светске лидере да су лажови, Немачка је усвојила пакет помоћи за подршку фирмама, запосленима и здравственом систему, као и стотине милијарди гаранција за банкарске кредите предузећима.

Бундестаг је донео мере о помоћи привреди од 1.100 милијарди евра како би се суочили са последицама коронавируса.

План предвиђа „фонд за економску стабилизацију“ од 400 милијарди евра гаранција за дугове предузећа, 100 милијарди за кредите или улагања у фирме и 100 милијарди евра за подршку државној инвестиционој банци КфW.

Захваљујући суми од 357 милијарди евра, КфW ће у будућности моћи да гарантује око 822 милијарде евра кредита. Савезна влада ће обезбедити малим предузећима до 50 милијарди евра субвенција. План мера предвиђа и 3,5 милијарди евра хитне помоћи здравственом систему, као и 55 милијарди које могу бити слободно употребљене за потребе борбе против пандемије.

Америка је усвојила пакет помоћи од чак 2.000 милијарди долара, што је највише у историји Америке – 130 милијарди за болнице, 367 милијарди за спашавање малих фирми, једнократна помоћ од 1.200 долара за грађане који зарађују испод 75.000 годишње, 500 милијарди државне гаранције за субвенционисане кредите за велике индустрије… То је урадио Трамп. Видећемо да ли је лажов, како тврди Вучић, или не…

Наравно, Вучић ће преко својих медија убедити Србе да то ништа није тачно и да је то лаж. И наставиће да их лаже, као што је слагао све мајке тврдећи да ће моћи да остану код куће да би чувале децу, а држава ће обезбедити плату. Од тог обећања прошло је седам дана. Ништа се није десило. Питање је и да ли ће и кад ће.

Уместо озбиљних мера и помоћи свакоме ко је угрожен, Вучић је наложио Весићу да направи пакете за пензионере. Стандардни предизборни, који садрже по два килограма брашна, два литра уља, један килограм шећера, макароне и супе из кесице. Пакују их радници градских предузећа у Арени. Кажу, њих више стотина, можда и хиљаду!

Дакле, цео свет озбиљне мере. Србија пакете са брашном и уљем за пензионере. Нека нам је бог у помоћи.