Прочитај ми чланак

Вучић: Тражимо трећу идеју Косова и Метохије, а не идеју Косова цара Лазара

0

(Танјуг)

БЕОГРАД – Први потпредседник владе Александар Вучић изјавио је данас да је претходни систем био злочиначки подешен да одговара интересима само неколицине богатих, у плански разореном друштву.

Aleksandar_Vucic(1)

„Наш унуташњи систем злочиначки је подешаван да одговара само интересима неколицине богатих, а држава је за рачун неких богаташа и сама била умртвљена“, реакао је Вучић на конференцији за новинаре.

Он је навео да се нова власт ухватила у коштац са „гујом и аждајом“ и назвала их правим именима.

„Обећали смо да нема пакта са онима који нису мислили на грађане и државу“, поручио је Вучић.

Он је прецизирао да су у периоду од 1. августа 2012. до 10. марта 2013. само из та 24 предмета спорних приватизација поднете кривичне пријаве и допуне против 115 лица. Укупна штета је 79 милијадри 841 милион 776 хиљада 302, казао је он, а корист око 60,2 милијарде.

Борбу против корупције водићемо и после преговора о Косову и без обзира на политичку припадност актера корупције, истакао је он.

Вучић је рекао је данас да је Влада предузела болне, тешке и ризичне потезе, јер Србија више није могла да издржи пропадање нације.

На конференцији за новинаре, а на којој представља резултате рада Владе, он је рекао да се се Влада ухватила у коштац са проблемима у три области – Косово и Метохија, борба против организованог криминала и корупције и обрачун са сопственим навикама.

„Влада је предузела болне, тешке и ризичне потезе, јер Србија више није могла да издржи замзрнуте конфликте, пљачку државне имовине и медијско хвалисање политичара. Важно је да грађани данас виде да Србија полако, полако иде напред“, поручио је Вучић.

У новијој српској историји нисмо имали сложенију политичку, националну и државну ситуацију као сада када је реч о Косову и Метохији , рекао је Вучић.

Тражимо трећу идеју Косова и Метохије, не идеју Косова цара Лазара, не Косова Вука Бранковића, рекао је он.

У Брисел ћемо ићи у саставу у којем државно руководство буде у понедељак одредило. Ако од мене буде зависило било шта, спреман сам пешке да одем (у Брисел), али то није персонално питање. Правићемо компромисе, али тражимо од ЕУ, САД и других да покажу да не желе унижење Србије. Тражимо да не буде Србија једина уцењенаи да јој се тражи да буде укинута и понижена, рекао Вучић.

Лично бих волео да не идем у Брисел, не видим потребу, али ако буде потребно од одговорности не бежим, додао је први потпредседник Владе.

Заслужили смо датум, ако у ЕУ мисле другачије – нека кажу шта влада Србије није урадила добро, поручио је Вучић.

Преговори са Приштином не могу да пропадну, морају се наставити и ако не буде коначног решења 2. априла, рекао је он.

Нема Србија времена да чека још годину дана у замрзнутом сукобу.