Прочитај ми чланак

Вучић: Србија ће помоћи Француској да се на врати на велика врата

0

aleksandar-vucic-manuel-vals-francuska-03-07-2014-4

ПАРИЗ – Премијер Србије Александар Вучић изјавио је по завршетку једнодневне посете Паризу да је веома задовољан учинком и да ће Србија помоћи Француској у решености коју испољио премијер Мануел Валс, да се Париз врати на велика врата на западни Балкан и у Србију.

Вучић је у изјави за РТС рекао да је поносан што је француски премијер прихватио његов позив да дође у Београд на јесен, на челу привредне делегације.

Он је рекао да је данас било речи о конкретним стварима које се тичу саобраћаја, транспорта, пољопривреде, инфраструктуре и да је замолио веће присуство Француске на територији Србије и западног Балкана.

Вучић да је са француским колегом разговарао и о предстојећој донаторској конференцији која ће бити одржана у Бриселу 16. јула, а да ће припрема, заказана 8. јула у Паризу, представљати важан увод.

Премијер је, говорећи о интересовању француских привредника за улагање у Србију, рекао да они чекају усвајање важних реформских закона, посебно наводећи Закон о раду који, како је рекао, није лако донети, о чему сведочи и то да се нико 12 година није усудио на тај корак.

„Кад кажете закон о раду, то су три кратке речи, али га није лако донети, да јесте, то би неко други већ урадио“, рекао је Вучић и додао да се српска влада бори за раднике.

Истовремено је критиковао оне који се неистинама противе реформама у Србији, рекавши да је у Србији политика још увек на нивоу скандала.

Он је навео да Србија има велики фискални дефицит, за који су криви они који су повећавали неоправдано плате и пензије, као и велики јавни дуг, те је подвукао да сад морамо предузети храбре мере.

„А да ли ћемо имати снаге да то спроведемо? Ми ћемо бити решени јер или ћемо успети са реформама и 2018. моћи да кажемо да смо излечили земљу, или ћемо наставити да пропадамо, окривљујемо друге за све и нећемо моћи ништа више да направимо“, рекао је Вучић.

Он је истакао да Европа жели да Србија спроведе потребне реформе, јер желе да виде Србију у Европи.

Вучић се на крају извинио српској дијаспори у Француској што овај пут није имао времена да се види са њима, али и поручио да ће то урадити следећи пут.