Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Спреман сам да идем на полиграф

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да приштинске власти ако желе да оптуже званични Београд за саучесништво у убиству лидера градјанске иницијативе СДП Оливера Ивановића мора „да каже имена“, да не траже велике већ мале доказе и да ће, ако постоји основана сумња, они ухапсити осумњичене за то убиство.

Он је за Радио-телевизију Србије изјавио да су оптужбе да је Србија на било који начин учествовала у атентату на Ивановића „језиве и одвране“ и да је он као председник Србије спреман да иде на полиграф у било ком тренутку.

Поводом тврдњи да је полиција из Србије учествовала на првобитном разбијању протеста групе „Правда за Давида“ у Бањалуци, Вучић је навео да ни један полицајац није учествовао у полицијским акцијама у суседној земљи, зато што Србија не учествује у унутрашњим стварима других држава.

Вучић је додао да „неће показати непажњу према породици (убијеног Давида Драгићевића) или да пак неће саслушати његову мајку и оца и да то показује ниво пажње Србије“.

Такодје је казао да Србија никада више није инвестирала у Републику Српску него од 2014. године, и да ту подршку нису указивали власти или опозицији, већ српском народу и да је Српска опстала зато што је имала јаку подршку Србије.

„Морамо да се држимо заједно, рекао је Вучић и додао да је Србија изгубила Косово 2008. године „зато што смо имали двојицу која се туку ко ће више да се додвори странцима“, као и да је Црна Гора из државне заједнице изашла 2006. године, у тренутку када је већина њених становника говорила да говори српским језиком, зато што није постојала ефикасна јавна кампања поводом те одлуке.

Говорећи о протестима „Један од пет милиона“ који се протеклих недеља одржавају у Београду, председник Србије је изјавио да су у питању мини протести и да је представнике опозиционих партија видео на сваком од протеста.

„Ја грађане веома поштујем, спреман сам да их саслушам, а пљачкаше који су оробили Србију… њих нећу никада и то могу да им поновим 5.000 пута“, рекао је Вучић, додао да полиције на протестима неће бити док се не догоди насиље на њма.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!