Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ се још не оглашава: Који српски политичари су ПРВИ честитали Бајдену?

0

Након објаве глобалистичких медија (не и изборне комисије САД), да је Џо Бајден изабран за новог председника Америке, стигле су и прве реакције српских политичара.

Лидер Странке слободе и правде Драган Ђилас је поводом избора у Америци и победе Бајдена рекао:

“Александар Вучић је мешајући се у председничке изборе у Америци угрозио државне интересе и међународну позицију Србије. Он је једини, или скоро једини председник на свету који је јавно подржао Доналда Трампа и учествовао у његовој изборној кампањи. Од потписивања више него чудног Вашингтонског споразума који, да ствар буде гора, није координиран са Европом, до јавног позивања америчких Срба да гласају за Трампа, Александар Вучић и Ивица Дачић су били део Трампове кампање. Трамп је изгубио изборе. Бајден је нови председник Америке. И шта ћемо сад?”, упитао је Ђилас и додао:

“Вучић је дилетантском подршком Трампу којом је мислио да ће добити подршку Сједињених америчких држава да ради у Србији шта год хоће наредне четири године довео Србију у позицију да буде држава која подржава љутог противника новог америчког председника. Играо је на све, или ништа и добио је ништа. То што је он добио „ништа“ је његов проблем, али је он и даље председник ове државе и због његовог понашања постоји реална опасност да Србија сноси последице”.

Председник ССП се осврнуо и на извештавање медија.

“Да ствар буде још гора, медији и таблоиди које контролише Александар Вучић, су претходних дана на себи својствен начин најгорим речима напали новог америчког председника тврдећи да је он покрао изборе. Изразе које су користили Вучићеви медији нису користили чак ни амерички медији наклоњени Трампу. Наравно, ни функционери његове Репубилканске партије. Човек који је сам признао да није схватио шта значи пад Берлинског зида је својим поступцима показао да ништа није научио за ових 30 година. Окруживши се неквалитетним људима који га слепо слушају, сам доноси одлуке које угрожавају будућност државе и народа који води. Сваким даном све више подсећа на Домановићевог вођу, сваким даном је Србија све ближа понору из кога ако упадне неће моћи да се извуче. Зато је данас још јасније да је неопходно заједништво свих грађана, покрета и странака који разумеју размере катастрофе која нам прети, како би се овај режим скинуо са власти и обезбедила шанса за бољи живот свих становника Србије”, закључио је Ђилас.

Бивши председник Демократске странке имао је занимљиву реакцију на победу Бајдена.

“Освежило”, написао је Шутановац уз фотографију бочице воде са знаком Беле куће.

Бивши заштитник грађана Саша Јанковић је на Твитеру написао да победом Бајден такође преузима одговорност за врац́ање поверења у западну демократију.

“Што се тиче Србија, надам се да ће остати изнад огромне грешке Александра Вучића, а не да је приписује целој земљи. Бтв, грешка је била очигледна”.

Срнин.инфо подсећа да нико од политичара у Србији није назвао грешком финансирање губитничке кампање Хилари Клинтон са 2 милиона долара од пара српских пореских обвезника.

Посланик Српске напредне странке Владимир Ђукановић остао је уз Трампа, дајући подршку његовим тврдњама да је на изборима покраден.

“Џо Бајден није победио! Он је тога и сам свестан. Победили су ЦНН и битанге са Вол стрита. Суштински, ако се домогне Беле куће, најодвратнији криминалци и светске битанге управљаће светом”, написао је Ђукановић, који није тако мислио кад је Вучић од пара сиромашних грађана Србије финансирао кампању иконе кабале и светских моћника познате по србомржњи – Хилари Клинтон.