Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ СЕ ИЗВИНИО ГРАЂАНИМА СРБИЈЕ због СНС напада на Наташу Јеремић

0

Вучић се извинио "грађанима који су могли да помисле да су сви исти", не и Наташи Јеремић

Председнички кандидат Александар Вучић „извинио се грађанима Србије због тога што су могли да помисле да су сви исти“ због „погрешне изјаве Миленка Јованова“ и поручио да неће дозволити нападе на породице опозициноних кандидата попут њихових напада на његову породицу. С друге стране, Вучић се није извинио Наташи Јеремић због бруталне клевете и увреде на њен рачун.

– Од почетка ове изборне кампање, главна мета напада готово свих председничких кандидата није била моја политика, или политика Владе коју сам водио, већ ја лично и моја породица. У томе су предњачили, пре свих, кандидати бившег режима и њихови изборни штабови – истиче Вучић у саопштењу за јавност.

„Моја породица, мој брат, мој син, постали су тема највулгарнијих напада, како противкандидата тако и њихових тимова. Разуме се да су ме њихове лажи увек тешко погађале, али су они, на жалост, тиме покушали да легализују и легитимизују напад на породицу као средство политичке борбе.

Реагујући на то, а после још једног у низу бруталних напада досовског кандидата на мога брата изнетих на РТВ Војводина, мој колега и пријатељ Миленко Јованов направио је грдну грешку покушавајући да им узврати истом мером, помињући у увредљивом контексту чланове породице тог досовског кандидата.

У име пристојне и нормалне Србије, у лично име, извињавам се свим грађанима који су макар у једном дану помислили да између нас нема разлике и да смо сви исти.

Нисмо исти и никада нећемо бити.

Мој тим и ја никада нећемо вређати чланове туђих породица.

Управо зато, молим све грађане Србије да прихвате моје извињење због једне погрешне, и то не моје изјаве, а досовским кандидатима поручујем да наставе нападе на моју породицу, јер сам у досадашњем току кампање јасно видео да други програм и политику немају“ – поручио је премијер Вучић.