Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ преко Северине после патријарха Порфирија напао и Стефановића?!

0

Пре само неколико дана Северина је добила одлично плаћене ангажмане од кладионице "Моцарт" блиске режиму и од приватне телевизије сина Милорада Додика, Игора. Од тада креће "кампања" о порукама упућеним патријарху Порфирију и њени "потресни интервјуи"...

youtube.com

 

Певачица Северина Вучковић, после патријарха Порфирија, напала је и Небојшу Стефановића.

Она је детаљно описала мрежу институција и људи који су јој као „пожртвованој мајци годинама наносили патњу“. У интервјуу помиње имена из политичког врха Србије (али не прозива Вучића).

Наводи да је у годинама након рођења детета њен бивши партнер Милан Поповић на сваки могући начин покушавао да контролише њу као мајку. Тврди да јој је претио одузимањем детета и да је доживљавала разне непријатности на граници Црне Горе, али и Србије. Северина каже и да је по налогу Небојше Стефановића провераван њен улазак из Хрватске у Србију.

„Пуне четири године, сваки пут када бих ишла с дијететом у Србију, гранична полиција би неког морала назвати. Србијански министар полиције Стефановић особно је налагао моју проверу када улазим с дијететом, ваљда како би Милан водио евиденцију о мојем кретању. Дакле, 2013. почиње потпуна контрола мене као мајке. Схваћам да неће ићи као што сам се надала, људским договором, него да требам сву подршку и помоћ сустава за заштиту дјеце и обитељи“, рекла је Северина у интервјуу.

Слично се дешавало на граници са Црном Гором

„Поново уплашена да дијете водим изван Хрватске, крећем на пут без дјетета, које остаје с мојом мамом. На црногорској граници, за то имам седам свједока, 30. просинца 2013. у 21 х цариник прилази нашем комбију и пита: „Гдје вам је дијете?“ Иронично му одговарам да га потражи у гепеку, што он дословно и чини. Љутито одлази и некога зове. Није прошло пет минута примам од Милана поруку: „Северина, гдје ми је дијете? Оставила си га самога, пријавит ћу те социјалној служби и тужити те.“ А ујутро, на Нову годину, дјелатнице ЦЗСС-а Максимир дошле су провјерити јесам ли дијете од годину и пол дана оставила само у кући. На Миланов позив. Моја мама им отвара врата. Тада сам схватила да он не преза ни од чега. Том сачекушом и његовом насловницом у женском тједнику Глориа, у којем ме блатио као мајку на 12 страница, почиње оно што ми је и најавио у Дубровнику, а блаћење траје суставно“, рекла је Северина за поменути медиј.

Северина је у интервјуу такође причала о нереаговању хрватског система, те о поткупљеним судијама и запосленима у центрима за социјални рад.

Певачици је, иначе, након неколико година мучне и тешке борбе враћено старатељство над сином, односно она и отац детета ће надаље моћи да деле бригу о детету.

Портал Нова.рс покушао је да више пута контактира Милана Поповића, међутим, до објављивања овог текста, он није одговорио на поруке и позиве.