Прочитај ми чланак

Вучић практично признао да ће бојкот избора угрозити поделу Косова?

0

Александар Вучић рекао је гостујући на његовој омиљној ТВ Пинк (што нова власт никако не би смела да заборави) да се види зла намера политичког блока који нема ништа друго осим бојкота као опцију, јер их народ неће, али и да постоји опасност да се бојкотом нанесе штета држави Србији.

„То ће свакако бити случај. Прављења штете у смислу прављења проблема и тензија у земљи и пред међународним факторима“, рекао је Вучић гостујући на тв Пинк.

Он је напоменуо је суштина у томе да неко хоће да нам отежа позицију око КиМ и да су ту различити интереси уплетени и да је управо он најснажнија тачка отпора независности Косова, тако што Србија не би добила ништа.

Другим речима, када каже да бојкотом избора постоји опасност да се нанесе штета Србији, Вучић под тим подразумева наношење штете његовом плану да разграничи Србију са Србијом на Косову и Метохији!

Са малом излазношћу, без опозиције у парламенту и уз масовне протесте на дан избора, Вучићу би биле везане руке и не би имао легитимитет са издају Устава.

И поред тога што у истој емисији говори о признању Косова уз то „да Србија добије нешто“, Вучић је у емисији изјавио да никада неће издати Устав, што је нонсенс сам по себи.

Питање је само докле ће народ Србије да трпи национална и економска понижења и да ли је спреман да ћути на издају Косова и Метохије.