Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПОТВРДИО, „тајног“ састанка било, Ђурићу сам рекао шта да каже

0

Председник Србије Александар Вучић потврдио да је дирекор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић био у Берлину, на припремном састанку за евентуални самит у Паризу.

Вучић каже да је сада још извесније да тог самита неће ни бити.

„Марка Ðурића сам на тај састанак послао ја лично“, рекао је Вучић новинарима и истакао да ту нема никаквих тајни, осим што је са домаћинима био договаран садржај разговора.

„После тог састанка, на којем је са домаћинима договорено да се не говори о томе шта је причано, рекао сам да неће бити Париза“, подсетио је Вучић на своју ранију изјаву.

Ðурићу је, каже, рекао да пренесе да Србија жели да буде конструктивна, да жели дијалог, а да је једино важно да се укину таксе. „Албанцима није пало на памет да укину таксе, па нема резултата са тог састанка“, рекао је председник Србије.

„Али, мислим да су Немци и Французи сада добро разумели ко је тај ко не жели дијалог, ко га кочи, и ко би желео да се уместо Европе неко други бави тим питањем. Не кажем да неко други не би требало да се пита, али они желе само тај други да се пита“, нагласио је он.

Упитан да ли је после тог састанка у Берлину уверенији да Париза неће бити, Вучић је одговорио са „Још више“.

Подсетимо, приштински медији пренели су да су се делегације Србије и Приштине тајно састале у Берлину, као и да је делегацију Србије предводио Ђурић. Наводно, о том састанку није било обавештено ни косовско министарство спољних послова.