Прочитај ми чланак

Вучић послао Симу Спасића да спречи Маринику да каже истину о Малом и Брнабићки

0

Дошли испред зграде Председништва у нади да ћемо наћи Загорку Доловац, пошто је после дуге потраге виђена овде скривајучи се од јавности, а имамо много материјала за њу, изјавила је данас потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тапић, на конференцији за новинаре, додавши:

„Дошли смо да обавестимо јавност где се налази новац за мајке, породиље, професоре, лекаре, привреднике… Ево овде се налази новац, у џеповима братије Брнабић, у џеповима братије Кисић, у џеповима оних који су најближи власти“. Тепић даље пита и одговара:

„Зашто нема новца за привреднике и пољопривреднике? Зато што је 17. јула 2020. године, дакле и даље у јеку пандемије, 313 милиона динара новца свих грађана Синиша Мали из министарства финансија доделио фирми рођеног брата Ане Брнабић , фирми у којој је директор. Дакле, школски друг Ане Брнабић 313 милиона динара додељује фирми њеног брата“.

И то није било све, како каже Тепић и објашњава на који се начин још подржавала “партија и братија:

„Да не буде премало, ево вам 6. април ове године, ванредно стање. Министарство за рад 692 милиона динара додељује фирми Асеко. Још један члан владе који је одговоран премијерки Брнабић, додељује 692 милиона нашег новца, када нема опреме за лекара, када нема за лечење пацијената, када нема за помоћ прирвреди, тај новац иде у џеп брата Ане Брнабић“.

Тепић је затим навела и на који је начин ЕМС помагао фирми „Асеко“.

„ЕМС је у јулу месецу, када нема пара, доделио 27 милиона динара фирми „Асеко“. Наравно, Министарство локалне управе и самоуправе, тада потписује сличан уговор. Занимљив је и уговор Министарства здравља. То је пример за братију Кисић, Дарију Кисић Тепавчевић и њеног рођеног брата, који је директор у фирми „Нитес“. Златибор Лончар је потписао уговор на 53 милиона динара, и то „Телекому“, који не знам какве везе има са ИТ фирмама и пословима, а „Телеком“ ова 53 милиона дели са фирмом Нитес, у којој је директор рођени брат Дарије Кисић Тепавчевић. Доказали смо да је Телеком пред банкротом, да СНС управа „Телеком“ види као своју касицу прасицу. Суштина уговора је да би се посрнулом, потонулом Телекому обезбедио новац из буџета да покрије дугове“ , истакла је Мариника Тепић.