Прочитај ми чланак

Вучић послао Чеду на ТВ да направи од њега жртву, а нападне Ребића и Стефановића?

0

Да ли вам је чудно што је директор полиције саобраћајац? Мени јесте. Срам га било. Мени неће певати песме земунског клана. Он може да се грли и љуби на стадиону Партизана и да га гази Веља Невоља у ложама стадиона. Мене не може, никад више - рекао је јутрос на ТВ Прва, Чедомир Јовановић, лидер ЛДП. Сада се већ спекулише да је овим наступом Јовановића Александар Вучић упутио отворену поруку директору полиције да му је "одзвонило". Постало је очигледно да је Вучић послао Јовановића на ТВ Прва да се обрачуна са Небојшом Стефановићем и његовим људима, а самог Вучића да представи као жртву и одвоји га од њих.

Јутрошњи наступ Јовановића, најблаже речено, може се окарактерисати као скандалозан. Он је поновио низ оптужби на рачун директора полиције, Владимира Ребића, одговарајући на његове тврдње о насилничком понашању када је недавно демолирао један локал на Новом Београду.

– Шта мисли директор полиције, да ћу да чекам да завршим у некој машини за млевење меса? Да би се он после правио блесав. Није знао да се слуша Вучић, ко је Дијана Хркаловић, Сале Мутави… Како Ребић није знао шта је Папић радио по Београду? Папић је певао на институту за безбедност, написао шест страна, стровалио Стефановића на Звездари и сад је океј – сипао је Јовановић као из рукава.

Имајући у виду „специјалне везе“ које Јовановић као „конструктивни опозиционар“ има са лидером напредњака, Александром Вучићем, поставља се питање да ли кулминира обрачун са бившим саобраћајцем који је партијским везама догурао до директора полиције, јер смо истоветне оптужбе могли наћи и у прорежимским таблоидима. Како се већ незванично шушка, Вучић спрема Нинослава Цмолића, из Управе криминалистичке полиције, за Ребићевог наследника.

Подсетимо, у дану када је организована конференција за медије на којој су министар полиције Александар Вулин, директор БИА Братислав Гашић, начелник београдске полиције Веселин Милић и заменик начелника УКП Нинослав Цмолић саопштили да је ухапшен део криминалног клана оличен у Вељи Невољи и Марку Миљковићу, режимски медији су се питали где је Владимир Ребић. Већ тада се могло наслутити да Вучић спрема обрачун са Ребићем.

– На базену сам, не могу да дођем! Мокра ми је коса – наводно је, према писању „Курира“, послао поруку Ребић људима који су га позвали на конференцију за медије.

Тек после два дана, после питања медија где је директор полиције, Ребић се појавио у јавности, а где друго него на омиљеном му Пинку.

Вучић, такође, не може Ребићу да опрости ни вређање фудбалера Црвене звезде на јесењем вечитом дербију, и то заједно са недавно ухапшеним Вељком Беливуком. Према писању „Информера“, вођа навијача Партизана, Вељко Беливук, претио је играчима Звезде и то ни мање ни више него из почасне ложе, из фотеље која је некад била резервисана за Тита. Готово исте псовке из арсенала “господина” Невоље из друге Партизанове ложе узвикивао и Владимир Ребић, који важи за навијача Партизана.

Писали су Вучићеви медији и да је Беливук користио исте таблице какве има и Ребић. Директор полиције је рекао да је за то сазнао из медија.

– То се нигде у истрази није појавило. 2018. је други криминалац, О. Б. користио „Ауди“, исти модел и лажне таблице, као моје. Очигледна је намера неког да ме провуче кроз блато, када је пуштена она фотографија да смо били у истој ложи – казао је Ребић и додао да није знао о прислушкиваним разговорима председника Србије.

Питали су се медији под контролом Вучића, данима после хапшења Беливука, какве су то везе Ребића са Беливуком, те је свима постало јасно да се спрема његова чистка.

Зато је данас свима постало јасно да је Чедомир Јовановић јутрос био само пуко оруђе у рукама Вучића, са задатком да га оправда, а да за све оптужи Стефановића, Хркаловићеву, Беливука. Да ли ће му се Вучић захвалити неким функционерским местом за којим Јовановић годинама вапи, остаје да се види.