Прочитај ми чланак

“Вучић основао невладину организацију ‘Патку дај тати’ да руши РТВ“

0

jutub-podrzi-jutub

У саопштењу се истиче да су те две организације основане у истом дану, одмах након трећег протеста због нелегалног рушења у Савамали, бруталног урушавања правне државе и увођења диктатуре фантомки.

Ни једна од те две организације, супротно одредбама Закона о удружењима, нема пријављену адресу седишта у Агенцији за привредне регистре, статути су им веома слични и занимљиво је да обе као један од циљева истичу покретање “јавних иницијатива и петиција”, стоји у саопштењу.

Покрет Доста је било оцењује да иза свега стоји опробани рецепт из времена Слободана Милошевића када је, у жељи да туђим телима одбрани своју диктатуру, режим такође формирао такозвана удружења или злоупотребљавао постојеће нестраначке организације са циљем изазивања сукоба међу грађанима.

Оштро осуђујемо намере Вучића да манипулацијама, изазивањем сукоба међу грађанима и организовањем контрамитинга скрене пажњу са сопствене одговорности за криминал у Савамали и заташка брутално преузимање медија и претварање јавног сервиса грађана Војводине у сервис Српске напредне странке, наводи се у саопштењу.