Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ОПЕТ ОБЕЋАВА: Даћемо паре

0

Премијер Србије Александар Вучић посетио је фабрику чипса "Chips Way d.о.о." у Чачку где ће данас бити потписан уговор о додели средстава подстицаја Министарства привреде тој фабрици за отварање нове линије.

Премијер Александар Вучић истакао је данас у Чачку да држава има новца и да ће помагати успешне пословне пројекте, као што је фабрика чипса у Чачку.

Он је, у изјави новинарима, после обиласка постројења, рекао да се ради о нашем легендарном производу, са којим ова фабрика заузима 15 одсто домаћег тржсиста.

Изразио је задовољство што фабрика има велики број коопераната у чачанском и ивањичком крају.

„Још важније је да не морамо да гледамо у небо већ морају да наводњавају њиве, а зарађују 3.000 евра по хектару. Фабрика има велики број коопераната којима исплаћује све на време“, истакао је премијер.

Он је рекао да је ово одличан пример како држава подстиче произвођаче.

Према његовим речима одређено је 5.900 евра по запосленом, нешто више него уобичајено, јер се ради о успешном пословном подухвату.

Изразио је задовољство што већ у мају у фабрици може да буде отворена нова линија, што је добро јер ће се запослити нова радна снага.

„Ми имамо новца можемо да подстичемо нове послодавце. Важно је да имамо пројекте и да су људи вредни“, рекао је Вучић.

Он је изразио задовољство што радници раде и суботом, и то са осмехом на лићу, што најбоље говори о добром послодавцу.

„Сви су насмејани, нико не кука, не жале се што раде суботом“, подвукао је Вучић.

„На државу можете увек да рачунате. Нешто смо помогли ову фабрику 2013. када је купована“, подсетио је он и изразио наду да ће премашити 4.000 тоне кромпира и достићи 8.000 тона.

Вучић је казао да је имао прилике да види како се прави чипс, да се ради о најбољем кромпиру из чачанског и ивањичког краја, којем се додају само мало соли и уља.

Премијер Србије посетио је фабрику чипса у „Chips Wаy d.о.о.“ где је потписан уговор о додели средстава подстицаја Министарства привреде тој фабрици за отварање нове линије.

Уговор су потписали министар привреде Горан Кнежевић и директор фабрике Томислав Бајевић.

Реч је о линији за снек производе, која се састоји од линије за кокице И пак центар „хастамат“ који служи за паковање произведене робе.

Фабрика „Чипси веј“ тренутно запошљава 92 радника, а од 1.априла биће запослено још 45 људи који се тренутно налазе на пробном раду.

План је да се идуће године запосли још 25 људи, а 2019. још 30, што је укупно 100 новозапослених за три године.

Извоз у укупној продаји производа учествовао је са 45 одсто.

План продаје за ову годину је 2.300 тона са инсталирањем нове линије, односно 57 одсто раста.

Премијер Вучића испред фабрике дочекали су директор Бајевић и градоначелник Чачка Милун Тодоровић.

ИНВЕСТИРАЋЕМО У ОПРЕМУ, АКО ФАП ГАРАНТУЈЕ ПРОИЗВОДЊУ

Премијер Александар Вучић рекао је данас да ће држава уложити у набавку опреме за производњу војног борбеног возила „Милош“, за којим има потражње, уколико ФАП може да гарантује да ће обезбедити производњу.

Вучић је, на питање новинара о судбини ФАП, рекао да држава не може тек тако да даје новац грађана, без било каквих гаранција, али и да држава хоће да помогне вредним радницима тог предузећа.

Суштински проблем у ФАП-у није решен, рекао је:

„Тражили су нешто што не можемо да прихватимо, да дамо огроман новац, а да немамо гаранције. Не може влада да се игра новцем грађана“, објаснио је Вучић.

Он је казао да је држава спремна да обезбеди опрему за линију, ако буду у могућности да израде возило са такозваним независним вешањем.

„Имамо 800 захтева за таква возила. Кажите колико је новца потребно, даћемо, хоћемо да Прибој живи“, поручио је Вучић.

„Није нам тамо неко оставио мерцедес, BMW, већ чемер и тугу“, нагласио је Вучић.