Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Од чувања сопствене земље нема важнијег задатка

0

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас на свечаности поводом промоције најмлађих официра Војске Србије да су будући официри одлучили да служе отаџбини и да својим знањем, вештином и снагом свог морала и родољубља штите независност и слободу Србије.

Како је рекао, они су одлучили да својим знањем, вештином и снагом свог морала и родољубља штите независност и слободу Србије.

foto: ministarstvo odbrane

„Од чувања своје земље нема важнијег задатка. Ви следите путоказе наших великана, који су, кроз бурна историјска времена са барјаком слободе, предводили спрску војску, не питајући колика је снага непријатеља, јер су знали да не може бити већа од њихове љубави према слободи и српској отаџбини“, рекао је Вучић на свечаности испред Дома Народне скупштине.

Вучић је упитао коме су биле посвећене њихове мисли када су чрвсто држали штит и високо уздизали мач и одговорио: „Посвећене су нама, који данас живимо у слободној, вољеној и поштованој Србији, а ви сте драги кадети, својим избором да будете припадници Војске Србије и заветом да будете достојни и поносни наследници часних предака, показали да су њихови идеали живи и вечни“.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!