Прочитај ми чланак

Вучић о вили и богатству Радоичића: А јел знате колико пара имају Ђилас и Алексић!

0

Председник Србије Александар Вучић обраћа се јавности након свечане академије поводом 45 година Института за кардиоваскуларне болести ”Дедиње”.

На питање одакле Милану Радоичићу новац и оружје, Вучић је одбио директно да одговори, већ се бавио медијима и њиховим извештавањем.

„Не бринете ви за санкције. Ни ви, ни многи други. Видели смо нешто што је беспризорно, а то је – уведите санкције Вучићу. Потпуно исти захтев какав имају Курти и Османи, имају и Мариника Тепић и Мирослав Алексић. Кад говорите о богаству на језеру Газивода, знам неке који имају много веће богаство у много већим градовима и много већим језерима“, навео је Вучић.

На подсећање новинарке да би требало да одговори на питање одакле новац Милану Радоичићу, Вучић је наставио да спинује.

„Знамо како живи Драган Ђилас и Мирослав Алексић, који је покрао паре у Трстенику. Одговарам вам на питање све време, али вама се неће свидети мој одговор, јер ја морам да говорим истину“, навео је он.

Објаснио је како он, ето, неће да брани Милана Радоичића, јер он, како каже, одговара пред нашим правосудним органима.

„Да ли ће бити проширења истраге или не, то је на надлежним државним органима. Много више пара од њега имају Ђилас и Алексић. Он је улагао у своју кућу на КиМ, а није износио паре из ове земље да би он и његова породица живели много лепше него што живе сви други као што то чине многи лидери бившег режима и опозиционих странака“, навео је он.

На питање да ли је то улагао и у наоружање, Вучић се поново жалио како новинарка прекида док му поставља питање, наводећи да је то „непристојно и да нигде овога нема у свету“. Наравно, наставио је и да спинује, да мења тезе и напада медије.

„Спроводи се истрага. Ја нисам тужилац, нисам судија да би доносио било какву пресуду, јер би то било противправно. То може код вас да доносите пресуду и да унапред говорите да је неко крив, да није крив или колико би година робије требао да добије. Њега тужилац не гони за лака кривична дела, већ за тешка кривична дела која је сам признао. Није било потребе да чујете било кога другог, човек дошао и рекао да је он то урадио и понудио себе. Истрага ће бити настављена, оптужница ће бити подигнута и сви аспекти истраге ће бити покривени – до тога одакле новац за оружје на црном тржишту, одакле је нешто добијено, одакле није и све ће бити установљено. То је наша међународна обавеза и у то је обавеза у складу са законима Републике Србије“, каже он.

Вучић је на молбу да прокоментарише изјаву инспектора Кецмана да не сме да говори о наставку клана Беливука, јер се плаши за живот, најпре рекао да он не зна какве он везе има са тим предметом, а затим додао:

„То су ствари које увек показују аномалије у друштву, у државним органима нема никакве сумње. Сасвим је јасно да су имали нечију логистичку подршку, али је држава то после одређеног времена препознала и сасекла и уништила комплетан клан. Данас је Србија једна од најсигурнијих држава у Европи, са најмање убистава пропорционално броју становника, са најмање извршених тешких кривичних дела. Много сигурнија од неких земаља које мисле да имају право да нама држе предавања. Наредних дана ћемо изаћи са прецизним подацима, па ћете видети колико тога је урађено и колико се напредовало“, рекао је он.

Уместо о састанку са „великом петорком“ поново напад на опозицију

На питање шта очекује од састанка са „великом петорком“, Вучић је рекао да један део људи споља жели да „спусти снагу Србије“ и да у томе проналазе помагаче у нашој земљи.

„Да ли ви људи разумете шта се догодило? Неко је писао писмо Борељу, али не да уводе санкције Куртију, већ против лидера њихове земље зато што не могу да га победе другачије. То се никада нигде није догодило ни у једној земљи. Је л’ ви разумете с ким ми имамо посла? Шта им је политика – нека страда и наша земља, само да се ми дочепамо власти. Ја немам речи. Веома сам благ док ово говори, јер су заслужили много тежи одговор од овога што ја данас чиним“, наводи Вучић.

Вучић је коментарисао и набавке које спроводе за ЕXПО, рекавши да није „стигао да све прати у последњих неколико дана“.

„Нисам стигао. У недељу већ идем у Кину, кад се вратим из Кине, долазе нам међународни посредници у Београд…. Увек постоје људи који се труде да пронађу неку лошу вест за своју земљу“, каже Вучић.