Прочитај ми чланак

Вучић: Нико није везиван у Савамали, не спавам, јавља ми се у свим облачићима

0

Београд -- Премијер Александар Вучић изјавио је да тужилаштво ради на случају у Савамали и да ће се истина о том случају сазнати "свидело се то некоме или не".

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Одговарајући на питање новинара да ли га брине што месец и по након инцидента нема резултата истраге, он је рекао да га далеко више занимају неке друге ствари.

„Сазнаћете све везано за Савамалу, без обзира да ли је то штетно за нас или није, али ме више брине то да се нађе убица Јелене Марјановић. То је тежак и озбиљан злочин“, рекао је.

Вучић је казао да је „Савамала више политички потез противника, јер мисле да ће ту наћи нешто“.

„Држава ће изаћи са информацијама, али прво ће тужилаштво да испита тај случај“, рекао је Вучић.

Он је приметио да се политички противници враћају на Савамалу, јер „шта би друго радили“.

„Како да ме критикујете због лоших економских резултата кад смо смањили дефицит са 6,6 осто у 2014. на 3,7 одсто у прошлој години? Како кад смо на Дуинг бизнис листи Светске банке са 91. скочили на 59. место, а они су говорили да им је циљ да дођу на 75. место и никада га нису достигли“, рекао је премијер.

Уместо тога, рекао је, многи су измишљали да је неко неког везивао, а све те лажи политичких противника народ је слушао.

„Слушали су и како су људи везивани, а имамо 11, не једног сведока, да није било тако. И то су лагали, као и око много других ствари по том питању“, рекао је Вучић поручивши да ће се сазнати комплетна истина, свиделио се то некоме или не.

Он је приметио да је и раније било много криминалних случајева попут хапшења Милошевића и убистава под фантомкама, а да никога не занима зашто ти случајеви до сада нису решени.

Вучић: Не спавам, јавља ми се у свим облачићима

Фото: Н.С.

Фото: Н.С.

Београд — Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да буквално не спава због доласка ММФ, што ће се догодити недељу дана пре формирања владе.

„Не спавам због доласка ММФ-а. Питате ме за владу, а ја сањам шефа Мисије Џејмса Руфа. Јавља ми се у свим облачићима“, рекао је Вучић новинарима у Баричу и навео да Мисија ММФ-а долази у Србију седам дана пре формирања владе.

Тада ће, наводи премијер, бити отворена бројна питања, и шта ће се радити са Поштанском штедионицом, шта са струјом…

„Србија има јасан пут. Зна шта ради и са ММФ-ом и Светском банком и зна шта је једино могуће и добро. Пустите циркус и ријалити који неки праве“, поручио је он.

На питање да ли може опозиција да утиче на стабилност на неки начин, Вучић је шаљиво одговорио да они не могу да утичу ни на шта осим на цену ћевапа у скупштинском ресторану.

Истакао да ниједна светска институција није рекла ништа лоше о економским резултатима владе.

„Сада имамо раст БДП-а, а имали смо минус пре неколико година. Све што је ишло у амбис ми смо успели да му променимо ток, а ови стручњаци су рекли то не ваља“, рекао је Вучић и прокоментарисао да не зна да ли сматрају да је боље да вратимо кретање БДП-а на минус 3,6 одсто и да убијемо народ.

Према његовим речима, и то што је освојио практично и више од 50 одсто свих гласова, будући да је било и оних неважећих и слично, као и да „њихових 7-8 листа имају укупно 40 одсто, а Вучићева самостално има 49 одсто, што је боље од свих заједно.

„Мислите да је то зато што ме људи воле. Не воле ме они, али знају ко је одговоран и озбиљан и хоће да ради. Људи су одговорни према својој деци, зато тако размишљају“, констатовао је он.