Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Нека дође њих десеторо, све ћу да их победим

0

Председнички кандидат владајуће коалиције окупљене око СНС Александар Вучић изјавио је да ће Србија радити на очувању мира у региону.

Он је додао и да се никада неће сагласити с формирањем косовских оружаних снага.

Вучић је на митингу у Младеновцу казао да региону предстоји буран период, али је нагласио да постоје границе које Србија не прелази „и никад неће прећи“.

„Албанци на Косову и Метохији, мимо сопственог Устава који ми не признајемо, хоће да формирају своју војску. Србија се никад неће сагласити са формирањем косовске војске, могу да притискају колико хоће, тражићемо мир, разговараћу сваког дана са косовским Албанцима, али знамо шта је српско и шта никада никоме нећемо дати“, казао је Вучић.

Он је навео и да је обавештен да је Министарство спољних послова Хрватске позвало амбасадора Србије у Загребу поводом најаве подизања споменика народном хероју Милану Тепићу у Београду.

„Чека ме и пут за Сарајево за неколико дана, хоћу да идем, не зато што је лако, већ зато што хоћу да чувам интересе Србије на сваком месту“, казао је актуелни српски премијер.

Вучић је додао да се, за разлику од кандидата опозиције за председника Србије, борио за Србе на Косову и Метохији, за Србе у Републици Српској и за сваког грађанина Србије.

„Нека дође њих десеторо, немам проблем с тим, све ћу да их победим“, казао је Вучић.

Министар спољних послова и лидер Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић рекао је да су предстојећи избори „избори за Србију, а не за једног човека“.

„То је најозбиљнија ствар која стоји пред једном земљом и само један одговор на то суштинско питање, само једно име, а то је Александар Вучић. Зато нам је потребан наставак политике која нас је дигла из досовског блата“, казао је Дачић.

Он је позвао одборе свих странака владајуће коалиције да наступају јединствено и гласају за Александра Вучића.

„Вучић је кандидат народа Србије и ми на овим изборима гласамо за све нас. Глас за Вучића је и глас за Социјалистичку партију Србије, то је као да сам ја кандидат“, додао је лидер социјалиста.

Говорећи на митингу, министар унутрашњих послова и потпредседник СНС Небојша Стефановић изјавио је да Србија и њени грађани не смеју дозволити да се земља врати „у мрачну прошлост претходне власти када је вршен снажан притисак на медије, када су гашене фабрике, а нарко-дилери били највећи инвеститори“.

Стефановић је показао извештај Савета за борбу корупције за период од 2008. до 2011. године у коме је председница тог тела Верица Бараћ указала на постојање притисака на медије и додао да из тог документа за време претходне власти није било могуће видети ни слова.

На митингу су говорили и министар за рад Александар Вулин, директор младеновачке млекаре „Границе“ Драган Вукадиновић и некадашњи голман фудбалске репрезентације Ивица Краљ, који су позвали грађане за гласају за Александра Вучића на председничким изборима 2. априла.

Скупу у Младеновцу присуствовали су и председница Народне скупштине Маја Гојковић, градоначелник Београда Синиша Мали и функционери странака владајуће коалиције.